• kvp
    #9
    "A nyugat meg annyira maoista hogy szembe megy Kínával?"

    Nem. A nemzeti oldal levaltasara letrejott egy globalista nagytokes-maoista forradalmar szovetseg. Amint elertek celjukat es a kijelolt elnok kerult az USA elere, a globalistak magukra hagytak a forradalmarokat. Viszont kozben az USA vezetesenek jelentos (fiatalabb) resze mar Kina partjan all. Jelenleg a demokrata kormanyzaton belul van egy belso harc a globalista nagytokesek es a maoista forradalmarok (lasd: the squad es tamogatoik) kozott. A fiatal egyetemistak az o oldalukon allnak, mig a nagytokesek a regi (nyugdijas) demokratakat tamogatjak. Az elnok meg azt csinalja amit mondanak neki, marmint ha eppen kepes visszaemlekezni ra, hogy hol van es mit kell csinalnia. A ket oldal szovetsege eleg meglepo volt, de a kozos ellenseg indokolta. Viszont azt gondolta az ember, hogy addig nem esnek egymasnak, amig a republikanusokat es a kisszamban jelenlevo libertarianusokat el nem takaritjak az USA vezetesebol es leginkabb a hadseregbol.

    Magyaroszag a globalista nagytokesekkel megy szembe, ez politikai fronton az idos demokrata vezetest (lasd: Pelosi) jelenti, tovabba nem szeretne ha az USA lerombolasara hasznalt technikakat itthon is alkalmaznak. Ezt Kina sem turi meg otthon. A magyar kormany gazdasagilag egyebkent allamkapitalista modon lep fel, ami figyelembe veve, hogy az orszag gazdasagilag sokkal gyengebb mint a legtobb nagy vilagceg nem annyira meglepo.

    Az igazi kerdes, hogy egy BLM-es vagy Antifa aki hisz a maoizmusban, a CRT-ben hogyan tudja osszeegyeztetni a kinai allami anti lgbtq+ lepeseket az altala tamogatott es vagyott alapvetoen kinai maoista eszmekkel. Ez alapvetoen eleg nagy kognitiv disszonanciat kellene okozzon, de ennek semmi nyomat nem latni. Lehet ok meggyozodeses maoistabbak meg a kinai partvezetesnel is...