• Vanek úr
    #41
    Látom, szerinted a szólásszabadság az egész alfája és omegája a szabadságjogoknak. Holott messze nem. Az egész ott kezdődik, hogy élethez való jog. De persze biztosan én nem értek semmihez, mert Te máshogy látod. Csak kár, hogy az élet (és a tények - ha már felhoztad :) ) meg mást mutat/mond.

    A következő bekezdésnél meg pont Te magad mutatod meg, hogy mi a különbség az emberség, az emberiesség, és az állati viselkedés között, csak sajna pont a másik oldalról próbálod bemutatni. A te nézőpontod az 'állati' (hiszen szerinted csak az maradhat fent, aki életerős, aki mindenkin át tud gázolni, akit nem érdekelnek az elesettek, ...), és az én nézőpontom az emberi. És a legszebb, hogy "követelőzést" is írsz. Hol írtam követelőzést? Sehol. De sebaj. Attól, hogy nem érted meg, miért ember az ember, és miért különbözik az állattól, meg mi a különbség követelőzés és példák mutatása között (pláne nem az én életemből - de hát tőled már nem is vár az ember mást); attól még a 'normális' ember tudja.

    A bal oldali gondolatodra pedig reagáltam. Látom, ezt sem értetted meg. :) Az meg, hogy az átkos egyes 'rendszermegtartó' elemeit átveszik, attól nem lesz balos. Mint ahogy attól sem lesz náci, mert a nácizmus 'rendszermegtartó' elemeit is átemelik. A tetteik bizonyítják, hogy nagyon nem balosok (rengeteg embert hagynak az út mentén - pedig az ígéretük az volt, hogy senkit nem hagynak ott). De ezt is hiába is mondja neked bárki. Így innentől én sem fogom. Akár úgy is veheted, hogy nyertél: mindenki hülye, csak te vagy helikopter.