• kvp
    #1
    Magyaran ha valaki allandoan pozitiv visszajelzeseket kap arrol, hogy masoknak tetszik amit csinal, akkor hajlamosabb erre rajatszani, csak a pozitiv visszajelzesek miatt? Es ez ujdonsag?

    Az egesz kozossegi media erre epul, nem csak a szelsoseges velemenyek, de minden mas tekinteteben is. Tehat a cel az, hogy reklamot tudjanak eladni es tobb szemelyes adatot tudjanak begyujteni. Ezt ugy lehet, ha az emberek tobbet hasznaljak a rendszereket. Erre a legjobb az, ha folyamatosan jutalmazzuk oket azert ha jelen vannak. Igy mukodik az osszes jatekszenvedely es szinte minden fuggoseg.

    Raadasul a fentiek melle jott be meg az emberek iranyitasanak lehetosege is, amikor a tarsadalmi nyomast iranyitjak, hogy az emberek a pozitiv visszajelzes erdekeben ne csak azt irjak ami elvart, de tenyleg ugy is gondoljak. Igy sokkal konnyebb iranyitani az embereket, hiszen onkent vallaljak, a pozitiv visszajelzes erdekeben. Erre most panaszkodnak, hogy ezt nem csak a cegek tudjak alkalmazni a felhasznalokkal szemben, hanem a tomegben ongerjeszto folyamatok alakulhatnak ki, melyeket nem tudnak iranyitani es esetleg a celjaikkal ellentetes velemenyek is megjelenhetnek majd valhatnak nepszeruve. Ezt a jelenseget mar a biblia is leirja, szoval nehez megerteni, hogy ez miert ujdonsag a kutatoknak.