• KisKZ
  #2
  Kivéve ha olyan viszkozitást tudnak elérni ennél a tintánál, hogy a régi módszert vehetik elő és sima tintapatronból nyomtatják, ahogy azt 15-20 éve. Akkor ott a probléma az átitatott majd száradt építőpor minősége (volt amikor majdnem sima finom gipszet használtunk) és mellé a rengeteg felesleges támanyag volt. Szemetes megoldás volt nagyon.
  Ha ez most simán megoldható lenne egy ilyen tintával és a most haszálatos szelektív támokkal a régi tintasugaras nyomtatás sebességével, ráadásul olyan minőségben, akkor ez egy egészen érdekes kis dolog ám és meglehetősen olcsó is lehetne. A technológiai alapjai régen adottak, csak finomítani kell.
  Igen.. látom a képeket és néztem a cikket, hogy abban még nem erről van szó. De...

  Az SLA/DLP gyanták elég érdekes és szép dolgok ugyan, de pazarló és drága, nem mellesleg környezetszennyezőek és az egészségre ártalmasak. MIndemellett a végeredmény bár pontos, de nagyon nehézkesen vagy sehogy nem vihető tovább pl protó gyártásra mert semmit nem bír. Szép a polcon és ennyi.
  Nagyon nyűgös a még középkategória is ebben a szegmensben.

  Hasonló sőt, biznyos esetekben jobb minőséget hoznak már a filamentes dolgok (most maradjunk a "műanyagoknál") a Markforged ujabb filamentes nyomtatói. Ott még a szénszálas alapanyag is belefér a választékba.

  Utoljára szerkesztette: KisKZ, 2021.08.19. 14:08:55