• defiant9
    #7
    A nagyobb Tesla-kból nincs kihagyva. Akkor most felesleges vagy nem?
    A lenti ütközés azért követekezett be mert a radar alapú detektálás ugyan jelezte a keresztező járművet de az optikai elemzés nem(láthatóan nem voltak túl fényesek a látási viszonyok). Ellentmondó információk alapján a szoftver pedig hibásan döntött.
    A radar kivétele úgy hogy Lidar sincs szerintem egyértelműen a biztonságot csökkentő komponens, korainak tűnik még.
    Az egészségügyi kockázatok kapcsán meg csak azt bizonyítod hogy nagyon nem vagy képben, ez kb. az 5G-s konteós szintje. Az kétségkívül igaz hogy valamivel olcsóbb így előállítani a járművet, de ez egy relatíve alacsony költségű komponens volt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Radar systems, like cameras, are relatively inexpensive.
    The loss of radar degrades driver-support features enough "to render them less usable to unusable in adverse weather conditions," Steven Shladover, a research engineer at Berkeley University of California.
    "It makes no sense whatsoever technologically - only a way of reducing cost of components," he said.

    Since radar is good at measuring distances accurately, its loss could affect emergency braking to avoid collisions with slowed vehicles, said Ram Machness, chief business officer of advanced radar maker Arbe Robotics.

    “If you drop radar without proving vision alone does that job as well, then you’re compromising safety,” Telanon, a developer of a driver support system,