• defiant9
    #17
    "Az a cél, hogy adott célterületeken nem csak hogy megközelítse, de meg is haladja az agyunk ezirányú képességeit."
    A topic nem az hogy mit szeretnénk majd évtizedek múlva, hanem hogy most kiveszem az emberi agyat, kiszerelem a radart és a helyére teszek valamit.

    "Az ember is optikailag lát ugye, mégsem tették kötelezővé a radart az autózásban. "
    De az ember jobban lát, és amióta vezet nem állt még rendelkezésre a technológia, ráadásul elve rengeteg balesetet okoz. Nem arról van szó hogy mi ami kötelező hanem mi ami biztonságosabb. Egyébként pedig már több autóban van radar alapú tempomat vagy ráfutásos ütközést elkerülő rendszer, noha nem lenne kötelező, de mégis van hozzáadott értéke.

    "Elvi szinten sem az a fő probléma, hogy optikai úton nem áll rendelkezésre elég információ, hanem hogy magát az információ tömeget kell a rendszernek intelligensen feldolgoznia"
    Azt senki nem állította hogy a nézéssel van a "fő gond", hanem a látás miatt volt a lenti Tesla baleset is. Az továbbra is áll hogy a radar olyan plusz biztonsági réteg amit a látás nem helyettesít.
    Így néz ki amikor nem a ködben a szemünk számára elérhető információmennyiség alapján választanak egyesek sebességet, emiatt többen meghaltak, többen pedig a vádlottak padján találták maguka.


    "Ebben lépett hatalmasat előre a Tesla."
    Állításod az lenne hogy jelen fejlettségi állapotban már nincs/elhanyagolható hozzáadott értéke a radarnak a biztonság terén?

    Miért vette ki a Tesla az olcsóbb modellből a radart ha a drágábbakban bent tartotta?