• kvp
    #9
    "Szóval csúnyán meg lehet bukni az oroszoknál egy kis netezéssel meg kommenteléssel...."

    Mint ahogy a briteknel egy nem megfelelo hozzaszolas like-olasa eseten is kimegy mar a rendorseg. Ezeket hivjak non crime-nak, mert nem minosulnek buncselekmenynek, de a rendorseg azert uldozi oket. Kozben meg a radikalis angliai muzulman hitszonokokra meg rosszat sem mernek mondani.

    Az oroszok nem jobbak mint barmelyik masik nagymertekben kozpontositott nacionalista hatalom (lasd pl. Kina). A gond pont az, hogy nyugaton (foleg az USA-ban) is mintakent tekintenek a kinai allamra mind a magancegek mind az aktualis kormanyzat. Tehat ertem en, hogy mukodik az orosz es a kinai modell is, de nem lenne jo ha ezt nyugaton is bevezetnek. (azert nem irom, hogy a NATO-n belul, mert a torokoknel mar bevezettek)

    A cikkben szereplo gep lenyege pedig tenyleg csak az, hogy az orosz hivatalnokok es kutatok utan lehetoleg ne kemkedjenek a nyugati cegek es kormanyok. Ugyanis ez az orosz allam dolga. A nagyobb gond, hogy Magyarorszagon meg csak a kozeleben sem vagyunk barminemu onallosagnak ha az informatikarol van szo, igy mind az oroszok, mind a kinaiak, mind az amerikaiak gyakorlatilag atjarohaznak hasznaljak az orszagot es a fenti harombol barmelyik barmikor le tudja kapcsolni a magyar allamigazgatast, de akar az egesz itthoni netet is.