• lammaer
    #6
    Én nem tennék egyenlőségjelet a kapitalista nagyvállalatok és az elnyomó rezsimek által végzett kémkedés közt.

    A magáncégek (gugli, MS, Amazon) max üzletet csinálnak belőle hogy testreszabjanak ezt azt, ami ellen még kifogásom sincs. Szóval ez kb csak üzlet. Legrosszabb esetben a facebook mondjuk tamponreklámok helyett inkább a hegesztőtrafokat fogja nekem nyomni vagy az amazon csinál egy testreszabott hírlevelet. Vagy a telefonom megkér hogy látja hogy abauhausban voltam, írjak véleményt. Nabumm.

    Ellenben az általatok mentegetett keleti rezsimek, politikai és elnyomási céllal űzik ugyanezt. Azt egyszer csak azt veszem észre hogy finom poloniumos ízű a tea vagy ha netán moszkvába látogatok akkor a reptéren be is dugnak egy lefüggönyözött fekete volgába azt a család nem lát többet mert valahol valamit írtam róluk a neten (mondjuk ezt a hozzászólást).... vagy csak átpasszolja putyin vityának a fontosabb adatokat a következő kubatov listához...

    Szóval igen, kémkednek a vállalatok is, csak éppen az hogy mit tesznek az adatokkal és mire kell nekik, messze nem ugyanaz.

    (messze fájdalmasabb az állam ltal szponzorált kémkedés, lesd a nagy ruszkibarát fehérorosz rezsim által végzett munkát - https://index.hu/techtud/2021/08/11/feheroroszorszag-lukasenka-cihanouszkaja-cimanouszkaja-kiberpartizan-belugy-utlevel-adatbazis/)


    Számomra mindíg fura hogy bárki aki kicsit is konyít a történelemhez és a világpolitikához, bármilyen formában pozitív példának tudja beállítani Oroszországot és képesm mentegetni azt. Az USA se szent, de ott legalább elmondható hogy az amerikai barátságból jöttek ki országok jól (pl kb egész nyugat európa). Ellenben mutassatok mondjuk KÉT országot akinek jól jött az oroszok "barátsága" (különös tekintettel a civil lakosság számára).
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.08.14. 13:54:49