• kvp
    #35
    Azert nem ennyire rossz a helyzet, irok par peldat:

    "hamis/falspozitív PCR-tesztekkel"

    A PCR tesztek (mint ahogy a gyorstesztek kozzul a jobbak is) csak a koronavirusokra reagalnak. Europaban a legtobb megfazast koronavirus okozza. Csak nem feltetlen a mostani, hanem egy evszazadokkal korabbi jarvanybol ittmardt, amire a mai lakossag nagy aranyban immunis.

    "a Robert Koch Institut féle módszertant választva ... a covidban elhunytak számát úgy számolják"

    Azok halnak meg covid-ban, akiknel halaluk utan vagy a betsegseguk soran kimutathato volt a covid. Az autobaleseteket nem veszik ide, de pl. az oltasi baleseti halalozasok benne vannak a statisztikakban. (a publikus listaban is, csak nezni kell hozza a megjegyzes rovatot is) Tehat az is benne lesz a statisztikaban, akinek csak a nyalkahartyajara kerult virus a halala utan, de az nem aki pl. influenzaban vagy balesetben hal meg.

    "a covid egy szezonális influenza mortalitási rátájával bír, nem veszélyesebb nála"

    5-10 ezer ember is sok. A covid-os halalozasok 30 ezer korul vannak, ennek kevesebb mint fele az oltasi baleset.

    "20 éve próbálnak oltást készíteni, semmilyen sikerrel, ez a mostani sem nevezhető sikernek, mert félévente kell majd ismételni"

    Mindenki azt remeli, hogy most talan sikerul, mert azzal a normal megfazast is el lehetne tuntetni orokre (az is csak egy masik koronavirus torzs). Egyebkent az elso ket oltas utan 3 havonta, azaz negyedevente kellene ismetelni. Az influenza virus ellen eleg evente, mert lassabban mutalodik. (persze az nem is arra lett trenirozva, hogy gyorsan mutalodjon)

    "a covidra VAN kezelés, az hazugság, hogy csak az oltás a megoldás"

    Persze, hogy van. Csak annak is vannak mellekhatasai, Indiaban nagyon sokan haltak meg a sikeres kezeles utan a legyengult immunrendszer miatt bakterialis fertozesekben vagy sima hazi peneszgombatol. Szoval a nyugati vilagon kivul mar mindenhol hasznaljak, de az sem az igazi. Jobb nem elkapni.

    "tényleges hatékonyság az Absolut Risk Reduction-nel jellemezhető"

    Egyik sem jo meroszam. Mivel csak az emberek kb. 3%-a halna meg a betegsegben, ezert eleg lenne oket beoltani egy 100%-os oltassal. De nincs 100%-os oltas es egyelore nem tudjuk elore ki az a 3% akit oltani kellene. Ezert beoltanak mindenkit es ha 100%-os atoltottsagnal kevesebb mint 3% hal meg az oltas es a betegseg egyuttes hatasakent, akkro a gazdasag mar jol jart. Persze itt jon az, hogy az idoseket vedik a fiatalok eletenek felaldozasaval, de a legtobb politikus es nagytokes idosebb, tehat ertheto, hogy magukat vedik inkabb.

    "Orvosi szempontból például mi indokolja a gyerekeknek/fiataloknak a vakcina beadását, hiszen nekik kb. semmi bajuk nem lesz a covidtól,"

    Ha mukodik az oltas, akkor azert hogy ne adhassak at azoknak az idoseknek akiknek nem hatott az oltas. Ez a nyaj immunitas alapelve. Persze ha annyira elmutalodik a virus az oltashoz kepest (lasd most), hogy az oltottak tunetmentes szuperterjesztove valnak, akkor pont ellentetes a hatas es csak ront a helyzeten. Ezt a politikusok valoszinuleg nem latjak vagy a tenyleges donteshozoknak ez megfelelo eredmeny.

    "Sok ember pl. tesz az egészségéért, nem mérgezi magát adalékanyagokkal stb. természetes anyagokat preferálja, miért kötelezik arra, hogy vegyi anyagot juttasson magába rutinszerűen félévente/rendszeresen megismételve, így garantáltan rövidítve az élettartamát?"

    "A virológusok azt tudják, és több országból jelezték, hogy az oltások megkezdésével jelentek meg a vírusvariánsok (pl. Németország), mert nem jól működő immunrendszerű vagy immunszupresszáns kezelést kapó emberek variánsgyárrá változnak."

    Ez termeszetes jelenseg, ha egy oltas nem eleg hatekony (>90%) es nem jon letre eleg magas atolottsag egy virus generacio alatt (jelen esetben 2-3 het), akkor csokken a fertozheto szemelyek szama (a meg be nem oltottotakra es azokra akiknek nem hatott az oltas) igy a virus evolucios nyomas ala kerul, hogy vagy atterjed az oltottakra vagy kipusztul. Mivel ez a virus gain of function-re van optimalizalva, igy akar 2-3 het alatt kepes lehet alkalmazkodni egy uj 100%-os vedettseget jelento oltashoz is, ha nem oltjak be a lakossag legalabb 90%-at a rendelkezesre allo 2-3 het alatt.

    Viszont ha a a lassu es gyenge oltasi programok miatt annyira veszelyesse valik a virus, hogy oltatlanul 100%-os valoszinuseggel meghal valaki, akkor nem lehet nem oltatni. Az eredeti wuhani kiindulasi allapothoz kepest mar most sikerult 1000-4000x-es hatekonysaga felvinni a virust a teljes Fold populaciojat hasznalva es kozben levinni az elso tuneteket a szinte detektalhatatlan szintre, igy ha a halalozasi szamokat is fel tudja vinni a virus (persze csak hosszu tunetmentes lefolyas utan), akkor aki nem kap oltast az egyszeruen meghal es mindenki masnak szuksege lesz elete vegeig 3 havonta a frissitesre (azaz evi 4 oltasra). Ez a nemzetkozi donteshozoknak jo igy, elvegre aki nagyon pattog az nem kap uj oltast es vagy izolalja magat a tarsadalomtol vagy "magatol" meghal par honap alatt. Mindezt egy jarvany sajnalatos mellekhatasakent, tehat nem a donteshozok tehetnek rola, hogy igy alakult. A nemet GDP legfontosabb huzoagazata lett a Pfizer gyogyszergyartasa, nem valoszinu, hogy a jovoben nem szeretnek ezt tovabbvinni es boviteni.

    Kina ezzel szemben a teljes lefolytason dolgozik, ugyanis nem tudnak eleg nagy mennyisegben eleg hatekony oltast kesziteni, igy amig nem zarjak le orokre a hataraikat, addig mindig ujrafertozodnek. Lassan ott tartunk, hogy ha a kinai nephadsereg nem rak rendet a Fold tobbi reszen (kb. mindenhol), akkor nem fogunk tudni megszabadulni a jarvanytol, mert a nyugati vezetok vagy nem kepesek ra vagy nem is all erdekukben. Na most a kinai nephadsereg modszerei nem a legjobbak az egyen szempontjabol, bar osszessegeben hatasosak.

    Kozben Magyarorszag fu alatt sajat oltas gyarat epit, kinai technikaval, tehat az mRNS-es technika helyett a 150 eves hagyomanyos megoldassal (elolt virusok sos vizben). Ezen oltasoknak nagy elonye, hogy nem veszelyesek, nagy hatranya, hogy nem eleg hatasosak minden embernel. Viszont legalabb eleg csak azokat beoltani vele akikre tenyleg veszelyes lenne a virus. Ha osszejon (es nem valtjak le oket kozben), akkor tobbet nem lennenk rakenyszeritve a nyugati oltasok hasznalatara, fuggetlenul attol mi van bennuk. De persze ez megint a szokasos magyar szabadsagharc, mert a mostani kormany nem akarja alairni az uj egyesult europai unios alkotmanyt es onkent atadni a hatalmat az uj EU-s egysegkormanynak amit az EU-s parlament valasztana. Ha levaltjak oket akkor a sajat vakcinagyar es a mindenkori magyar kormany es palament is megy a levesbe. Itthon meglepoen sokan szeretnek ezt es Nemetorszag szovetsegi tartomanyakent csatlakozni az egyesult europai uniohoz.