• Nagybela28
    #25
    "Mind a maszk hasznalata, mind a tavolsagtartas, mind a vakcina teljesen megalapozott, es az elmult evben gyakorlatban is bebizonyosodott"

    Mikor és hogyan is bizonyosodott ez be? Emlékezzünk csak vissza a Január-Február-Március időszakra. Annak ellenére, hogy kötelező volt a maszkhasználat tömegközlekedésen és a kültéren is/távolságtartás, zárva voltak a szórakozóhelyek/kocsmák/műszaki cikkeket árusító boltok, nem voltak koncertek, ahol nagy tömegek tudtak volna összegyűlni, újabb és újabb halálozási rekordok születtek. Amikor jött a nyár, sokan ellenezték a kormány döntését (főleg ezek a jól (le)fizetett virulógusok, akikről eddig nem is hallottam), hogy újra meg fog ugrani a fertőzések/halálozások száma, ha kinyitnak a kocsmák/éttermek és nem kell a maszk sem. Érdekes módon nem az történt, amit ezek az okostojások jósoltak. Az senkit nem érdekelt, hogy a korlátozások ellenére mi lehet az oka annak, hogy rekordokat dönt a fertőzések száma (már ha igaz egyáltalán) pedig „mindent megtett” a politika, hogy elejét vegye a fertőzésnek. Mégis tavasszal az elsőszámú közellenség a vendéglátóhelyek/szórakozóhelyek voltak, amik hónapokig zárva voltak. Hol ebben a logika?
    Maga az állítás is hamis, hogy mindent megtett a politika: Kínában például állítólag nagy sikere volt a kontaktkutatásnak, amivel meg tudták állítani a járványt. Európában miért nem csinálták ezt? Vagy amikor tavaly kitört a járvány, akkor a hatóságok miért nem rendelték el azonnal a légi személyszállításnál az azonnali két hetes karantént? Hónapokig boldog-boldogtalan repkedett össze-vissza a világon, mire a hatóságok nagy nehezen csináltak valamit. Szerintem így lett széthordva a vírus.
    Ami meg az oltásokat illeti, érdemes szétnézni a Pfizerrel oltottak csoportban, elég durva tünetekről/esetekről számolnak be.