• kvp
    #7
    Eloszor is a magyar allam nem szorul izraeli termekekre, mert van sajatja. Masodszor biroi engedelyhez kotott a legalis lehallgatas es az jellemzoen nem spyware alapu, en semmikeppen nem harmadik fel altal birtokolt felhos rendszeren at tortenik.

    Ezek utan a kiszivargott lehallgatasi lista szinte biztosan nem tartalmazza a magyar allam listajat es valoszinuleg egy kulso fel magyarokat is erinto muveletenek a resze. (ezt tamasztja ala az 50000-bol 300 magyar, 0.6%) Arrol nem beszelve, hogy a szoftver detektalasat vegzo szervezetnek (NGO-nak) is megvan a telepito, tehat akar ok is felrakhattak a vizsgalat soran. (Ez minden kereskedelmi virusirto cegre is igaz a virusmintak miatt, csak a tobbseguk nem politizal.)

    Akarhogy is nezem, Magyarorszag eseten kevesse elkepzelheto, hogy egy kulfoldi ceget bizna meg a felho alapu ber lehallgatassal, amikor hazon belul is meg tudja oldani. Valoszinubb, hogy egy nemzetkozileg aktiv kulfoldi szervezet listaja kerult ki vagy eleve a publikalast vegzok allitottak ossze, joreszt a vizsgalat soran telepitve a szoftver nyomait az aldozatok keszulekeire. Fuggetlen audit nem lehetseges, mert a vizsgalat soran minden lehetseges nyomot kompromittalt az ugyet kirobbanto szervezet. Azt nem tudom, hogy szandekosan a csalas leplezesere vagy tenyleg ennyire nem ertnek hozza.