• kvp
    #11
    "Miért hallgatnak le..."

    Lehallgattak oket? Ezt allitja egy szervezet, amit azzal tud bizonyitani, hogy van egy listaja es megvizsgalt par telefont. Na most ha valaki hozzajut egy fertozott telefonhoz, arrol le tudja masolni a kemszoftvert. Ezt utanna a szukseges nyomokkal egyutt barmilyen mas telefonra fel tudja rakni egy vizsgalat soran. Az, hogy valakinek a neve es szama rajta van a listan azt bizonyitja, hogy a kerdeses szervezet ismeri a nevet es telefonszamat. Az, hogy a kerdeses szervezet vizsgalata utan rajta volt a szoftver vagy annak nyoma a keszuleken azt bizonyitja, hogy ez valamikor rakerult, akar pont a vizsgalat soran.

    Szoval en nem vagyok teljesen biztos benne, hogy tenyleg ezeket az embereket hallgattak le a kerdeses szoftverrel es sajnos a vizsgalat soran kompromittalodtak a bizonyitekok is, mivel nem vett bennuk reszt fuggetlen megfigyelo. Ez tipikusan az a helyzet lehet, amikor a vizsgalo (tobbnyire rendor) teszi oda a kabitoszert az atvizsgalt szemely csomagjaba. Aztan bizonyitsa be utanna barki is, hogy nem volt mar ott az igazoltatas elott is.

    Az meg hogy csak kormanyoknak adtak el az jo, de amint sikerul talalni egy tenyleg fertozott keszuleket mar meg is van az azt megvizsgalo szemelynek is. Mint ahogy az erintett nemzetkozi szervezet is rendelkezik a szoftver egy masolataval, hiszen ennek az elemzesevel valt szamukra felismerhetove a fertozes. Akar hasznalhatjak is az eredeti celjara. Az osszes ilyen aktiv szoftverrel (legyen az virus, fereg vagy kemprogram) az a baj, hogy ha egyszer kiszurja valaki, akkor egyuttal el is lophatja es sajat celra felhasznalhatja, fuggetlenul a gyarto szandekatol. (igy hasznaltak par eve amerikai kemprogramot kinaiak amerikai celszemelyek ellen, egyszeruen leloptak egy megfigyelt keszulekrol)

    Szemely szerint en azt gondolom, hogy a listan szereplo nevek egy resze csak a listan van rajta, de valojaban nem figyeltek meg oket. Egy reszuket lehet toroltek a publikalas elott, mivel nem illene bele a narrativaba. (pl. aktiv kormanytag neve) Egy masik reszuket pedig nem a magyar allam figyelte meg, hanem erintettek olyan ugyekben vagy tagjai olyan nemzetkozi szervezeteknek amik mas allamokat vagy szervezeteket zavarnak. Ilyen lehet pl. Izrael vagy az USA erintettsege, mintket orszagban elkerhetik a hatarorok ellenorzesre a telefonokat, amibe egy gyors szoftvertelepites is belefer.

    A kerdeses szervezet minden letezo modon elszurta a bizonyitekok bemutatasat, ezzel teljesen hasznalhatatlanna teve oket es ezek alapjan inkabb tunik celzott mubalhenak az egesz, mint tenyleges leleplezesek. Ilyen eset volt amikor a lengyelek egyik nap minden provokacio nelkul lerohantak a naci nemetorszagot, igy a nemetek kenytelenek voltak onvedelembol megszallni oket.

    ps: Ahogy nezem a fidesz egyelore nyomoz, hogy kinek az akcioja volt es erintettek-e benne. A kormany elvileg nem tudott rola, hogy barmi ilyet hasznalna az orszag, de elobb vegig kell nezni minden szolgalatot, hogy tenyleg nem erintettek-e. Ideertve az osszes barati szolgalat esetleges segitseget es erintettseget. Nagyon sok kulfoldi szolgalat dolgozhat kvazi legalisan itthon, ha cserebe adatokat adnak at a kormanynak. Ide ertve a papiron is barati NATO tagallamoket (pl. USA, Torokorszag) vagy NATO partnereket (pl. Izrael), de a NATO esetleges ellenfeleit is akikkel joban van az orszag (lasd pl. a Turk tanacs tagallamai). Eleg kellemetlen lenne ha a kormanynak azt kellene mondania, hogy ugyan nem mi voltunk, de hagytuk. Ezt az egesz ugy ugy nez ki, mintha Magyarorszag csak jarulekos kar lenne es eredetileg nem volt a botrany celkeresztjeben.