• kvp
    #6
    Nem lehet megbizhatoan megkulonboztetni a gyalogo embert a jarmuvon allotol. Mondhatjuk, hogy semmilyen mozgo jarmuben ne lehessen telefont hasznalni, de ezzel kizarnank a tomegkozlekedes vagy utazas kozbeni hasznalatot. Ez a mobiltelefonok egyik fo piaca.

    Az insta es a messenger eseten pedig sokan az app-pal fotoznak, tehat ha nem tudna egy kirandulo ember hasznalni az app-okat, akkor nem hasznalnak egyaltalan hanem keresnenek valamilyen alternativat. Ennyi erovel akar be is tilthatjak oket akkor. Biztosan nagyon nepszeru dontes lenne. (egy tipikus nyugati allamban 3 napot adnek a nepfelkelesig)

    A mobiltelefonok lenyege, hogy hordozhato keszulekek, tehat a letezo osszes elethelyezben hasznalhatoak. Tipikus pelda a bevasarlas, ahova en altalaban egy listaval megyek, majd haladva a sorok kozott egyik kezemmel tolom a kocsit es fogom a telefont, a masikkal pakolom be a termekeket es pipalom ki oket a listan. (nincs telefon dokk a kocsikon, ez egy komoly hianyossag) Ha minden egyes termeknel 10 masodperc varakozas + unlock kellene, akkor hasznalatatlan lenne a keszulek. Ez egy atlagos nagyobb bevasarlasnal ahol mondjuk van 30 tetel, ott kb. 300-600 masodpercet adna hozza, tehat kb. megduplazna a szukseges idot es addig mivel nem lehetne mozogni, elallna az ember az utat a tobbi vasarlo elott es kozben nem lephet odebb, mert akkor megint varni kellene. Viccesnek vicces, de hasznalhatatlan lenne.

    Szoval a telefonokat az ember mozgas kozben hasznalja mini tablet-kent. Ha le lehet ulni, akkor ott vannak a laptop es a desktop gepek.