• kvp
    #21
    Szinte biztos, hogy nem szandekos volt. A wuhani labort amerikai maganpenzbol (Bill Gates penzebol) fejlesztettek fel magasabb biztonsagi szintre, bar ugy nez ki a penz egy reszet valahol ellophattak. Azert kellett oda vinni a kutatast, mert Obama rendeletileg betiltotta az ilyen jellegu kutatasokat az USA-ban. A kutatas atvitelet Fauci szervezte, de mint irtam maganpenzbol, mert az USA ilyet allamilag nem tamogathat. Kb. 6 eve volt egy delkinai banyaban egy gyengebb fertozes a banyaszok kozott amit a helyi denverkolonia kovetett el. Ezt a virust (is) vittek Wuhanba kutatasi celbol.

    A kutatas lenyege a 2019 elott publikalt cikkek alapjan gain of function volt, tehat arra trenirozni a virust, hogy minel alkalmazkodobb legyen. A jelek szerint az elso kikerult virus pont a korhazi fertotlenito gepek homerseklete felett is eletkepes, azaz addig mosogattak az eszkozoket, amig sikerult kifejlodnie egy olyannak ami tuleli a gozos fertotlenitest. Ezek utan valoszinuleg az egyik alkalmazott megfertozodott a tisztanak hitt eszkozrol es munka utan hazafele beugott a kozeli piacra vasarolni. A nemtorodomseg es a korrupcio kevereke kellett hozza, hogy ez osszejojjon.

    A virus azert veszelyes, mert nagyon alkalmazkodo, igy vagy a lakossag 90%-at kellene 3 heten belul beoltani (mindenutt a foldon) egy 100%-os oltoanyaggal vagy 100%-at egy 90%-ossal, ahhoz, hogy meg tudjunk szabadulni tole. Alternativa meg a teljes foldon egy 2-3 hetes teljes kijarasi tilalom, amitol mindenutt megszakadna a terjedesi lanc. Egyik sem realis otlet.

    Az oltasokkal foleg az a baj, hogy ha egy oltas nem 100%-os es nincs eleg ember beoltva, akkor a virus a meg be nem oltottakon es beoltott de nem vedett embereken terjedve es mutalodva addig adaptalodik, amig a kornyezeteben hasznalt oltast le nem tudja gyozni. Ezert lenne fontos a teljes atoltottsag, lehetoleg egy terjedesi cikluson (2-3 het) belul. Akkor nem maradna ideje a virusnak adaptalodni az oltashoz. A jelenlegi lassu modszerrel teljes zarlat nelkul minden oltas elobb utobb hatastalanna valik, ahogy mutalodik a virus. Mitol mutalodik a virus? Attol, hogy instabil, igy minden masolasnal serul. Ez kb. fele aranyban rossz neki, fele aranyban jo. De ha mondjuk egymillio virust termel egy beteg, akkor ha annak akar csak a toredeke (mondjuk 1%-a) is hatasosabb mint az elozo generacio, akkor mar adaptalodott egy kicsit. Sok emberen vegigmenve ez nagyon gyors alkalmazkodokepesseget jelent. (kb. mintha egy nem tul egeszseges csaladban a szulok sok gyereket vallalnak, a feluk fogyatekos lesz, a maradek nagyresze ugyanolyan mint a szulok, de ha van koztuk egy zseni, akkor mar sikerult) Az eredeti kutatas lenyege a virus destabilizalasa volt, tehat a mutataciok lehetosegenek novelese. A tobbit mar elvegzi a termeszetes szelekcio, csak hagyni kell a virust szaporodni.

    A jelenlegi varians raadasul ugyes, mert tunetmentes szuperterjesztot csinal a beoltott es vedett emberek nagyreszebol, tehat ezek az emberek viszonylag konnyen szetszorhatjak a virust a beoltatlanok es beoltott, de nem vedett emberek kozott. A beoltott de nem vedett emberek aranya raadasul folyamatosan no ahogy a virus mutalodik es maszik el a genetikai mintaja az oltasban levoktol. (Idealis esetben ezert legalabb 3 havonta, de inkabb 3 hetente ujra kellene oltani mindenkit a legfrissebb mintaval, kb. addig amig a teljes Fold osszes lakoja meg nem kapja a legfrissebb oltast vagy ha ez nem lehetseges akkor folyamatosan amig el nem tunik magatol a virus.)

    ps: Sajnos Bill Gates tenyleg kijelentette egy interjuban, hogy szerinte a kovetkezo vilagjarvany par ev mulva mar bioterrorizmus eredmenye lesz. Mind mondtam, csak tudja ha o fizeti.
    Utoljára szerkesztette: kvp, 2021.08.12. 11:35:17