• Andrevv
    #1
    Ez aztán a ferdítés. Azt is megemlíthették volna, hogy minden ország titkosszolgálata hozzáfér állampolgárai adataihoz, beszélgetéseihez ahol ez technikailag megoldható (nincsenek titkosítva vagy van hátsó kapu), ilyenek a telefonbeszélgetések, SMS-ek és az Email-ek többsége is. Ehhez kémprogramra nincs szükség. Jellemzően ezeket az információkat használják fel a bíroságokon, erre nap mint nap van példa. Ez a pegazus azoknak jön jól, akiknek nincs hozzáférésük ezekhez. Ebből következik, hogy azok a bizonyos kormányok és hatóságok külföldi állampolgárokat figyeltek meg. A másik lehetőség az, hogy a cég hazudik és bármilyen szervezetnek eladta aki eleget fizetett.
    Van még pár érdekes dolog. Ott van a WhatsApp, ahol az üzenetek titkosítva vannak, ennek ellenére sehol sem tiltották be, de a Telegram több országban is tiltott, pl. Oroszország és Irán ahol elméletileg nem használhatnak pegazust (vagy mégis?).
    Ez a tényfeltárós ügy mindenképpen gyanús, vagy ahogy mondjak, itt valami bűzlik, ezért mindenképpen megkérdőjelezhető az állításuk. Nem lepne meg, ha az egész csak egy manipulatív kampányfogás lenne. Talán azt kellene kideríteni, hogy egész pontosan ki szponzorálta ezt a "tényfeltáró" projektet.