• subertus
    #5
    Hallod Bibike!

    Szia. Megmodom mi a baj ezekkel a debunk videókkal. Szinte minden állításuk félinformációkra épül. Amint meglátom ezeket a hibás értelmezéseket, már nem tudom tovább nézni. Thunderfoot a legjobb a témában, sokan követik. 1-1 videójában 10-20 marhaságot számolok össze. És amikor kiderül, hogy tévedt, egy szó sem esik ezekről többet.
    Azt se tudom mit szeretnének bebizonyítani a videóid. Az első része definiálás, a Starlink bekerülési költségeit elemzi ősrégi árakkal számolva megszorozva az 5 év múlva pályára kerülendő, és használatos darabszámmal. Tudod az ilyen költségeket nem egyszerű szorzással kell kiszámolni. A Starlink vevők már most sem kerülnek 1000 dollárba, nemhogy 1500-ba. A Falcon9 fellövési költségeit szerintem hagyjuk is.

    Ezek a tények önmagukért beszélnek:
    Adott egy fickó, aki a világ egyik leggazdagabb embere lett 50-es éveire pusztán az ötleteiből, és úttörő innovációiból. Döntsd meg ezt az állítást!
    Hogy témánál maradjunk ennek a fickónak magánűrcége embereket juttat az űrbe, NASA űrhajósokat világelsőként. Ezt is döntsd meg lécci!
    Űrcége 2018-ban fellőtte sikeresen a világ legerősebb rakétáját, és azóta is náluk lehet akármilyen céllal 50+ tonnát LEO-ra állítani. Szerinted ez hogyan lehetséges?
    A mérnökök első és második célja: 1: Bekerülni a Teslához, 2: Bekerülni a Space-X-hez. Ezt kár is tovább sorolni. Lehet hinni ezekben a Debunk-dolgokban, de ha kicsit utánajársz már nem biztos, hogy fogsz