• Macropus Rufus
    #4
    azért annyit kiegészítésképpen:a NASA a nulláról indult. Ezek meg nem. A NASA és a Szovjet Roszkozmosz vagy mi a fene tették meg az első lépéseket. Anno ha lettek volna Elonok meg Bransonok sem tudtak volna semmit tenni ui. hatalmas összegek kellettek volna a fejlesztésekhez. Ha jól emléxem akkor Elonnak nem volt pl. egy Von Braun kollégája. Tehát a NASA nélkül (meg a nácik nélkül) kb. sehol nem lenne az említett két magáncég.
    Tehát a fejlesztések 99%-át a NASA és a szovjetek már 60 éve elvégezték. Amit most látunk az Elon illetve Branson cégétől azok a 60-as években fejlesztett technológiák tovább fejlesztett verziói. Mert igazából semmi olyat nem fejlesztettek ami ne lett volna már évtizedekkel ezelőtt meg vagy nem gondoltak volna rájuk. Csak hát a technológia fejlődött. Elonéknak nem kellett már csak azért űrhajókat fellődözni, hogy egyáltalán kiderítsék, hogy az ember miképpen is bírja a zero gravitációt. Meg a hosszú távú hiányát. Nem volt szükség kifejleszteni az űrdokkolást, mert ezt anno a NASA már megtette. stb,stb...
    Szóval igen 10 év alatt beérték a NASA-t úgy, hogy semmit nem kellett csinálniuk. Csak a meglévő dolgokat fejlesztgették tovább. Ezzel most nem akarom a teljesítményüket lefikázni, csak nem kell hanyatt esni tőlük.