• Macropus Rufus
    #3
    Háát. Egy törvény kérdése és a gyártók azonnal úgy fognak táncolni ahogy én akarom.
    Csak be van mindenki sz@rva tőlük, de miért?
    Hozok egy törvényt: amelyik eszköz főelemei nem javíthatók és/vagy cserélhetők az eszköz súlyosan környezetszennyezőnek kell tekinteni (lévén, hogy a javíthatatlansága miatt a kukában végzi). Az ilyen eszközökre a környezet terhelési adó a mindenkori piaci ár 4x. Nem hinném, hogy egy 100.000Ft-os telót bárki is megvenné 400.000-ért.
    Tehát már is az van amit én akarok. Vagy beáll a gyártó a sorba vagy nem. Ha nem akkor vélhetően az EU-ban nem fogja tudni többet eladni a cuccait. Természetesen harmadik féltől is be lehet szerezni. Ebben az esetben a felhasználó fogja fizetni a 4x ár és a vételi ár közötti különbséget. Erre is van technika, hogy miképpen is lehet kiszűrni a kérdéses eszközöket egy cellán belül.
    De hát ugye a nem akarásnak, nyögés a vége mondja a magyar...

    (megjegyzem: ezt a környezet terhelési adód bevezetném azokra a termékekre is amik indokolatlanul qurva sok szemetet termelnek. Pl. ilyenek azok az előre csomagolt kaják amiket régen tök jól ki lehetett nyitni, most meg a csomagolása képes akár 25 darabban is lejönni. Ez ennyi szemét. 4x áron nem fog senkinek kelleni. Csőd. A többi majd gondolkodik. Mert am. ez ebben az esetben egy gyártástechnológiai ócsosítás volt. Nekik olcsóbb előállítani, nekünk meg nem csökkent a végfelhasználói ár + tonnányi szemetet termel.
    Szóval minden megoldható, csak akarni kell + nem besz@rni a multiktól. Csak idő közben valahogy a farok kezdte csóválni a kutyát)
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2021.07.14. 12:55:18