• kvp
    #8
    "Az összes tölthető akkumulátoros eszközt be kellett volna vonni a törvényjavaslatba."

    Az USB szabvany legujabb valtozatanak a legeteje is csak 48V-ig es 5A-ig jo. (tehat az 5V-os USBC-s keszulekeket jo lenne a jovoben biztos ami biztos 50V allova tenni) Az aksik furok kozott akad olyan aminek ez a teljesitmeny keves vagy a toltese kulon dokkoloval, az aksi csatlakozon keresztul tortenik. (de mar most is letezik usb-n toltheto csavarbehajto es kezi porszivo). A motoros borotvak es fogkefek eseteben gyakran kizarolag vezetek nekuli a toltes, igy a keszuleken semmilyen aramvezetesre kepes csatlakzo nincs. Elonyos ha vizsugar allova akarjak tenni oket. (ip69, azaz a csapbol folyo vizsugar ala is nyugodtan berakhato)

    Szoval a keszulekek jelentos reszenel, ahol egyebkent nincs szukseg adat portra, ott foloslegesen dragitana meg a termeket, ugyanis az USB-PD hasznalatahoz USB-C kepes mikrovezerlo kell, mig egy keziszerszamoknal hasznalt dokkolos aksi tolto pl. kozvetlenul eri el az aksit, nem tartalmaz kommunikacios logikat, max. plusz egy analog aksi homerseklet erintkezot.

    Arrol nem beszelve, hogy amennyiben vegul nem a kinai kozponti bizottsag ajanlasat fogadjak el az EU-ban, akkor kvazi kettevagjak a globalis piacot. (Kina es EU kompatibilis termekekre es max. nem lehet majd kapni semmilyen Kinaban gyartott elektronikus termeket az EU-ban)