• Macropus Rufus
    @kvp: "Idealis esetben a feladatot kioszto vezeto videokonferencian at."
    14 évig voltam egy logisztikai cég IT koordinátora. Elég sok érdekes dolgot láttam ott amit nem lehet videokonfal elintézni.
    Alap probléma: az áru rögzítéséért mindig a sofőr felel.
    Továbbá: bármennyire is hihetetlen, de a papír mentes szállítás a világ nagyobb részén nem járható út. És ennek nem technológiai akadályai vannak. Mondjuk kis hazánknál maradva:
    kell egy szállító levél. E nélkül az telephelyről ki sem mehet. Ahány áru annyi ilyen papír. Ha esetleg úgy megy, hogy belföld után még van 2 áru ami határon túlra megy, akkor ott a cmr (nemzetközi szállítólevél). Mind a kettőből 3pld kell. Mert ugye a bürokráciánkat is etetni kell valamivel. Meg egy kell a sofőrnek egyet meg vissza kell adnia a szállítmányozó cégnek, hogy tudja igazolni megtörtént a kiszállítás. Teljesen mind1, hogy van egy kézi terminál nála vagy nincs. (ez az amit a Fedex/DHL/Horvath Rudolf/stb... srácoknál látsz). Ott van minden elektronikusan, de az államnak nem így kell. Nekik papíron. Ha a rendőr megállít, akkor papír kell neki, nem elég ha mutogatod a terminálodat, hogy tessék ezeket viszem. Szóval ez a nem jelenléti kipakolás nem fog menni.
    Továbbá: ha kirakodáskor sérül áru van a raktérben, arról jegyzőkönyv kell, amit alá fog írni a raktáros (esetleg a műszak vezető v. a raktár vezető) és a sofőr... Aki nincs ott. Ekkor ugye már egy digitális aláírásra is szükség lenne... És ez csak az amit én mint IT-s úgy távolról figyeltem. Egy fuvarszervező sped manager vagy bármi hasonló órákat tudna neked mesélni arról, hogy kb. fél Európában miért nem megoldható jelenleg az amit a cikkben írnak.
    Meg szerintem nem egészen olyan felelősségteljesen vezet az ember ha nincs ott, mind ha ott lenne.

"Ahogy most, alapbol ra van ragasztva a raklapokra, hogy mi kinek megy."
    Raklapra nem ragasztanak semmit, max a csomagolásra. Ez csak akkor müxik, ha az egész raklap egy helyre megy. De ugye lehet, hogy nem minden egy helyre megy ami egy raklapon van. Sőt ha logisztikai raktárról van szó, akkor szokott lenni tételes áruátvétel is, mert mondjuk a raklapon lévő x db áruból csak x-5 marad ott a többi megy tovább. Ebben az esetben kibontják a csomagot majd újra csomagolják.. ebben a sofőrnek is részt kell vennie. Aláírni, hogy ez van. Ez sem megy távolról. Nem az aláírás miatt (digitális aláírás), hanem a sofőrnek is ott kell lennie ilyen esetben. Nehogy a raktáros átbassza... tudod, fő a bizalom.
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2021.07.19. 14:34:56