• end3
    #6
    "Ez szerintem azért aggasztó mert Kína diktatúra, de ez van"

    - Na, itt kellene elgondolkodni. Mert diktátor egy ember lehet, - esetleg majd a jövőben az MI, - aki az országában a többséggel szemben ilyen eszközökkel gyakorol hatalmat. - Vagy akár, - a mai ismereteink alapján, - akár az egész globális világon.

    A "diktatórikus" fogalom egy emberi személyiségjegyet, tulajdonságok összességét jelentheti, nem egy országét. Most jelenleg keményebb diktatúra van pl. amerikai egyetemeken, mint pl Koreában. (Az talán megvan, amikor egy amerikai egyetemen egy é. koreai diák nyilatkozott úgy, hogy akár vissza is mehetne a szülőhazájába, mert ott sincs ez másként.) Pedig ugye, azt azután tényleg diktatúrának nevezi mindenki.

    (Ezzel a kifejezéssel való dobálódzás tipikusan balliberális szokás, a megjelölt ország valós állapotára vonatkozó fellengzős jellemzésként, és teljességgel alkalmatlan egy ország társadalmi berendezkedés-értékének valós meghatározásként. Pontosan olyan kifejezés, mint a homofób. Mert az, hogy mit ért alatta a kifejezés használója, és milyen tulajdonságai vannak valójában akire használták, köszönő viszonyban sem lehetnek egymással. Ezért hát óvatosan a kijelentésekkel.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2021.07.10. 11:49:26