• Macropus Rufus
    #33
    "Aztán volt egy kollégám 3 diplomás informatikus, ebből 2 diplomamunkáját titkosításból írta, és ő mondta, hogy az RSA kódjába a fejlesztők a védelmi minisztérium kérésére tettek gyengítéseket,"
    ez már szinte minden titkosítási eljárásról mondták, de logikusan gondoljuk végig: ugye a pletykák szerin van backdoor az rsa kódban. Ez kvázi nyílt titok. Akkor szted a kódtörő emberkék nem ezt keresnék sem mint a megoldási kulcsot? És ha már meg van, akkor a szakik egymás közt osztanák meg az infót és gyak. semmi nem lenne biztonságban amihez köze van az rsa-nak.
    Ez olyan mint amikor valaki felfedez egy zero day hibát. A második napon a net eldugot bugyrai tele lenne az infóval. Harmadik napon már Pistikék fejlesztgetnek programokat amik ki tudják használni a hibát. Az rsa olyan sok helyen van jelen, hogy egy ilyen hiba az egész rendszert bedönti.
    Am. erről a backdoor-ról én is hallottam a pgp valamelyik verziójával kapcsolatosan. De akkor csak annyi volt az infó, hogy a pgp 1.0-ban nincs de a 1.3-ban már van. És láss csodát: kutyát macskát nem érdekelte az újabb pgp... Mindenki maradt a réginél. Szóval lehet backdoor, de azzal az adott alkalmazás megásta a saját sírját.
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2021.07.13. 11:48:51