• kvp
    #3
    Pontosan. A kerdes, hogy hany olyan vezetekes elofizetes maradt, ami csak egy vezetekes elofizetes, semmilyen mas kapcsolt szolgaltatas nincs hozza? Mivel az analog vonalak mar joreszt megszuntek, ezert ezekkel egyutt a legtobb analog keszulek is megszunt.

    Minden mas ami jelenleg letezik, az mar csak dedikalt voip periferia, ha valaki jobban szeret telefonkeszuleket hasznalni headset vagy a szamitogep kihangositasa helyett. Jol mutatja a helyzetet, hogy a legtobb elofizeto nem is vett hozza periferiat, tehat a szolgaltatas csak papiron aktiv, de nincs mit megcsorgetni.

    Egyebkent a mobiltelefon tenyleg kivaltja a vezetkes telefont, mint ahogy a mobilnet is kepes lenne teljes mertekben kivaltani az otthoni vezetkes netet, ha olcsobb lenne. (a savszelesseg az 5G ota mar megvan, csak ugyebar draga)

    Ceges irodai kornyezetben, foleg tuzfal mogott ertelmesebb vezetekes lokalis halozatot es azon mukodo voip klienseket ("vezetekes" telefonokat) hasznalni. Az irodai halozatok pechje, hogy a legtobb ember az elmult masfel evben csak vpn-en talalkozott a ceges halozatokkal. (ahogy a mondas tartja: csak ket het, hogy ellapositsuk a gorbet :-D )