• asgh
  #8
  A politika nem azért tolja az átállást kőolajról, mert valamiért a "globális gyíkember tőkés nagyhatalom" meg akarja akadályozni, hogy az emberek ide-oda furikázzanak.
  Az alapvető ok az, hogy az egész világ egy gigantikus gazdasági buborékon ül, ami ha kipukkan olyan világválságot idéz elő, amihez képest a 2008-as gyenge megingásnak se tűnne.

  A kőolaj kitermelő cégek tőzsdei értéke ugyanis az alapján árazódik, hogy mekkora olaj tartalékokon ülnek. Ha viszont a CO2 kibocsátás visszaszorítása miatt ezeket a tartalékokat nem tudják kibányászni, akkor egyik pillanatról a másikra megtizedelődik a cégek értéke és az húzza magával a bankokat, nyugdíjalapokat, mindent és a világgazdaságban forgó pénz igen nagy része egyszerűen köddé válna.

  Azaz vagy végleg tönkretesszük a bolygót, vagy agyoncsapjuk a világgazdaságot.

  Ezért játssza az USA a "kiugrok a klíma egyezményekből, visszaugrok" politikát már lassan 3 évtizede. Az amerikai establishment - demokraták és republikánusok együtt - szépen kidolgozott koreográfia alapján húzzák az időt, mindegyik kormányzat áttolva a problémát a következő adminisztrációra.
  Valamikor viszont ennek vége szakad és addigra a pénzt ki kell menekíteni a olajiparból valami hosszabb távon is fenntartható rendszerbe.
  Ezért tolja most mindenki ezerrel az elektromos autózást, hogy mire behúzzák a féket a CO2 kibocsátásban ne bénuljon meg a teljes autóipar és általában a közlekedés és az olajcégek árfolyamzuhanása ne rántsa magával az egész világgazdaságot.