• kgpro
    #33
    Hát kedves repvez!
    Nem a szövegértésemmel van a baj, hanem azzal, hogy nem veszel tudomást az energiamegmaradás törvényéről!
    Az én példám egyáltalán nem sántít, csak pont a fenti törvény ismeretének hiánya az, ami miatt nem érted meg.
    Nem akarlak megbántani, eddig is igyekeztem úgy fogalmazni, hogy ne érezz ilyet, de ne haragudj, ez középiskolás anyag! Ezt tudni kell!
    Idézlek, hogy mit írtál korábban, amire felkaptam a fejem:
    "egyébként nem értem, hogy miért nem probálják meg az EV-kat ugy fejleszteni, hogy legyen bennük generátor is és ne csak az energia visszanyerésből fékezés alatt legyen vissztöltés hanem menet közben is. "
    Ez a fékezés alatti energia-visszanyerés az, ami a kocsi lendületét használja fel, és ettől lassul a kocsi. Nem fékbetétekkel fékezik a kerekeket, hanem generátorral. Igen! Van az elektromos gk.-ban generátor, csak nem egy külön egység, hanem az a motor tud generátor üzemre váltani, amelyik hajtja az autót abban az esetben, ha az vezető leveszi a lábát a "gázról". Ha pedig nyomja a féket is, akkor még nagyobb gerjesztést kap a generátor, hogy több energiát vegyen ki a kocsi lendületéből. Úgy nem lehet kivenni a lendületből energiát, hogy az autó halad tovább, mintha mi sem történt volna!
    Igen, a belső égésű motoroknál betettek egy nagy teljesítményű generátort, amit pontosan úgy használnak, mint az elektromos gk.-ban, fékezéskor egy kisebb kapacitású akkut töltenek fel vele, és az így letárolt energiát használják fel később. Ezek a hibridek.
    Hova akarsz még generátort tenni?
    Amit levezetsz a Tesla autóknál az tipikusan az energiamegmaradás törvénye. Ha te menet közben, amikor megy a maradék két motor, rákapcsolsz egy generátort a hajtásra, akkor ez lassítani fogja az autót, mert energiát vesz ki a rendszerből!!! Ezt a lassítást ellensúlyozni fogják a motorok, mert a vezető akar menni valamilyen sebességgel, vagyis a maradék két motor több energiát fog kivenni az akkuból, hogy jusson a generátornak is. Mivel a generátor nem tud annyi energiát visszatölteni, mint amennyivel leterhelte a rendszert, az akku jobban fog merülni, mintha nem tettél volna bele generátort!!!
    Ezt kellene megemésztened, és akkor rájössz, hogy a példám jó, csak meg kell érteni.