• repvez
    #17
    Ja mert a diesel meg a benzint máshonnan bányásszák elő mi ? ja várjunk csak nem ugyan onnan .
    Szóval jó lenne ha tájékozódnál elötte, hogy mit mondasz.
    Az üzemanyagok és a kenőanyagok egy kalap alatt kerülnek elö.
    Most egy villanyautónál ezeket mind el lehet felejteni legalább is jelentős részét, természetesen a kenéshez kell némi zsir, de azt lehet akár állati vagy növényi eredetüvel is helyettesiteni, de nem kell 10 ezer km enként olajat cserélni és nem kell 600km-enként eltankolni a benzint vagy a diezelt.

    És igen lehet , hogy most még környezet szennyező az elektromos autó abbol a szempontbol, hogy a termelt áram szénerőmüvekből jjön, de ahogy irták , ha egyre több lesz a megujullo annál jobb lesz a helyzet, és a akumlátorok is fejödnek mnt energia sürüségben mind majd a ujrafelhasználhatóságukban vagy épp a megsemmisitésük.

    Sokan elfelejtkeznek arról, hogy az autózás közel 100 év alatt jutott el oda ahol most van , az EV kocsizás meg jó ha 20 éve kezdett el terjedni, nincs még minden kifejlesztve hozzá nem alakult ki az ökoszisztéma hozzá, hogy olyan hétköznapi legen mint a kocsi.

    De ha belegondolsz akkor a kocsi sem volt hétköznapi se nem környezetkimélő 100 évvel ezelött és ugyan ugy gond volt az üzemagyagot beszerezni hozzá, mert nem voltak benzinkutak minden sarkon.
    Magyarországon 1924 ben lett az első benzinkut, pedig az autók már elötte is megjelentek a magyar utakon. szóval ugyan az a helyzet játszódik le most is csak most az elektromos árammal, de idővel szépen hozzáfejlödik minden.

    Az mondjuk lehetne egy gyorsitás a folyamatban , ha kinában és indiában meg hasonloan elmaradott országban az ezeréves kocsik helyett akár csak euro 5 os motoros kocsikat használnának csak,már az többet jelentene, mint hogy itt europába szigoritanak a belső égésű motorok kibocsájtásán .
    Mert attól, hogy europát sanyargatják, hogy 1-2 %ot még faragjanak a kibocsájtásból ezzel csak drágítva a kocsikat és a technologiát sokkkal egyszerübb és olcsobb lenne a régi kocsikat leváltani ott ahol már elavultak.