• wraithLord
    #35
    "Én úgy látom, hogy ha valaki használni akarja a gépet, nem pedig az OS problémáit napi rendszerességgel megoldani, akkor Ubuntu a legjobb és talán az egyetlen választás. Egy átlagfelhasználó szerintem nem fogja észrevenni a különbséget egy rendesen belakott Fedora 34 (vagy akármelyik másik Gnome alapú distro között) és az Ubuntu 20.04 LTS között."

    Ezzel egyetértek. Nem az Ubuntu fikázása volt a cél, magára a tendenciára céloztam, ami jár egy OS elterjedtségével, népszerűségével. Hogy a bárki számára könnyű használhatóság, az átlaguser számára munkaeszközzé válás és a jó támogatottság trade-offja egy nehézkes, relatíve nagy helyet foglaló, sok potenciális hibalehetőséggel telerakott rendszer.
    Szemben a Debiannal, amiből forkolták, ami nyilván nem nevezhető felhasználóbarátnak, és csak egy olyan réteg tudja használni, akinek az OS a munkája, vagy akinek van affinitása az IT-hez, és átrágja magát rajta, hogy maximalizálja a hatékonyságot... viszont sokkal könnyebb, gyorsabb, stabilabb és biztonságosabb.
    Persze az Ubuntu még így is gyorsabb, mint a Windows vagy az OSX.

    18.04-et használtam utoljára, azt raktam fel egyik gépre munkahelyen, hogy a munkatársak is tudjanak használni Linux környezetben futtatható scripteket és programokat, ami kell a munkához.