• Gabbbbbbbbbbbb
    #34
    Android valóban a Linux kernelre épül, de én nem nevezném Linuxnak, ahogy a Windows alatt futtatott Vmware ablakban futó Linuxot sem nevezném Windowsnak. Linux Powered <> Linux
    A valóság ennél nyilván árnyaltabb, mivel nincs rendesen definiálva, hogy mi is az a Linux, Google is alapjaiban változtatott az OS működésén az évek alatt, igazából nem is teljesen értem, hogy most 2021-ben mit is csinál az OS, amikor elindítok egy átlagos alkalmazást.
    Mindenesetre nem szívesen használnék Androidot asztali gépen, úgy látom Google is csak a Microsoft által kitaposott ösvényt követi, egyre gyengébb minden új főverzió.


    @wraithLord
    "Itt most inkább a wannabe Windows-alternatívákra gondoltam (pl. Ubuntu), hogy bár a user-friendlység jegyében kicsit össze van gányolva, de lehet használni arra is, amire a Linux való, és lehet használni arra is, amire a Windows való, ha az ember nem ragaszkodik/nem kell ragaszkodnia a népszerű programokhoz."
    Nem tudom mit értesz összegányolás alatt, mikor használtad Ubuntu-t utoljára? Én úgy látom, hogy ha valaki használni akarja a gépet, nem pedig az OS problémáit napi rendszerességgel megoldani, akkor Ubuntu a legjobb és talán az egyetlen választás. Egy átlagfelhasználó szerintem nem fogja észrevenni a különbséget egy rendesen belakott Fedora 34 (vagy akármelyik másik Gnome alapú distro között) és az Ubuntu 20.04 LTS között. Ubuntunak két nagy előnye van. Nem kell video codec-eket telepíteni, nvidia driver felrakásával indítani telepítés után és ami még fontosabb szinte minden problémára találsz megoldást tudásbázisokban, fórumokon.
    Arch, vagy Fedora etc. nem tud többet, nincs lényegi teljesítménybeli különbség. És igazából Ubuntu kezelése/karbantartása sem lenne egyszerűbb, ha nem lenne Ubuntu mögött akkora közösség.
    Sajnos egyik Linux distro sem jutott még el arra a szintre, hogy egy átlagfelhasználónak sohasem kelljen terminállal nyűglődnie..
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.06.08. 20:53:09