• Gabbbbbbbbbbbb
    #7
    Most ha eltekintünk szabadságjogoktól, vagy attól, hogy sokan nem szeretnének egy orwelli jövőben élni, ez akkor sem oké.
    Google az adatgyűjtéssel napi 20% akkumulátort vesz el a telefonodtól, ha valaki nem a telefonján csüng egész nap, akkor akár 2 évvel is kitolhatná az akku élettartamát, ha ez nem lenne. (aki Facebookot és Instát is használ ott kétszeres ez a hatás)

    A Google adatbázisában megvan az összes keresőszó, amit valaha beírtál a keresőbe és össze is van kapcsolva a gmail fiókoddal, valós adataiddal.
    Képzelj el egy olyan szituációt, hogy 18 évesen valaki beírta google-be, hogy "Japán lányok polipkarokon lovagolnak" és utána 20-30 év múlva egy állásinterjún megkérdezik tőle, hogy mi is volt ezzel a kereséssel a helyzet?
    (akár intelligencia profilt és készíthetnek a keresőhasználatod alapján)

    Google eddig vigyázott ezekre az adatokra, de nincs garancia arra, hogy ez mindig így is lesz. Nem rég volt egy nagy Facebook data leak, azóta hetente kétszer keresnek biztosítási ajánlatokkal, mert én hülye megadtam Facebooknak a telefonszámomat jelszó helyreállításhoz..

    Úgy kéne, hogy hozzájárulás nélkül ilyet ne lehessen csinálni. Google régen is jól megélt a személyre szabott reklámokból, de most már ez sokkal többről szól, igazából annyira nem is egyértelmű, hogy mi mindenre használják ezeket az adatokat.


    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.06.02. 12:33:30