• RJoco
    #6
    Én azt nem értem, hogy miért kell így felfújni a dolgot és riogatni a népet.
    Ez nem más, mint egy-két gyökér/félős/"akinek takargatni valója van" emberke agyszüleménye. Nehogy lebukjon, mert lopja a.... akármit is.

    Az egész teljesen másképp is működhetne. Milyen jó, ha az embert leviszi a GPS a pályáról, mert olyan dugó van, hogy másfele kevesebb idő az út? De ehhez az kell, hogy a pályán lévőkről tudja a rendszer, hogy hol vannak és mennyivel mennek vagy épp állnak. Valamint, hogy a kerülőúton is lássa a forgalmat, hogy arra tényleg időben gyorsabb a haladás.
    Az sem érdekel, ha a közelemben lévő jó dolgokat kiírja a készülék, de csak abban az esetben, ha én akarom és nem a pofámba tolja.
    Sajnos itt bukik a mutatvány. Mikor az ember kéretlenül vackot kap és ki sem kapcsolhatja.
    A reklámokat sem lehet kikapcsolni, csak megtiltani, hogy személyes adatokat gyűjtsön. Ez mire is jó? Arra, hogy hülyeségeket lásson az ember oldalhoz és napszakhoz igazítva, ami adott esetben egyáltalán nem érdekli (körömgomba krém, nemi identitás szerinti cuccok, stb.)
    A másik, hogy nem határozhatom meg, hogy milyen nyelven kérem. Minden esetben alapértelmezett az a nyelv, amelyik országban vagy. Miért nem lehet állítani? Ez baromi idegesítő pl. könyvvásárlásnál. Így a digitális könyvet google-tól biztos, hogy nem veszek.
    A reklám másik oldala, mikor hagyod, hogy adatot gyűjtsön, majd a rohadék később itt-ott bedobálja a korábban megnézett termékeket. És egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy már megvásároltad. Sőt, azt is a képedbe nyomja, amit megvettél. Akkor már inkább kerülgetem a tekintetemmel a hülyeségeket, mint olyat lássak, ami már van.

    Visszatérve a helyadatokra.
    Nagyon hasznos, mikor a közelben keresel egy üzletet. Nem kell kitalálnod, hogy hol vagy, csak beírnod, hogy kell egy Lidl. És kidobja a legközelebbit, közelben lévőket.

    Az sem érdekelne, hogy továbbadják harmadik félnek. Na puff. De van sok ingyenes és jó szolgáltatásuk. Valamiből finanszírozni kell.
    Egyetlen egy dolgot várok el tőlük, hogy a káromra semmit ne tegyenek. És figyeljenek arra, hogy a harmadik fél se tegye. Akkor nem érdekel, hogy milyen "anonim" adatot gyűjtöttek. Ez mondjuk fontos. Attól függetlenül, hogy adatokat gyűjt, a konkrét kilétem nem lehet nyilvános harmadik félnek sem.
    De az, hogy egy tényleg jól működő, biztonságos rendszert lehessen csinálni, mindenki együttműködése kell és nem rémhírek, meg pánikkeltés, meg elbújtatott kapcsolók, kikapcsolhatatlan dolgok.