• kvp
    #10
    Alapvetoen meg lehet oldani ha eleg pontos, hogy egy nagyon vekony szines kepet nyujtsanak ki ketlepcsos szorassal. Ha nem zavaro a fix tukor maszk miatti raszteres csikozas, akkor akar sima nem atereszto tukorrel is meg lehetne oldani, azt lehet uvegbol is "vagni" lezerrel.

    "én tudom, ez egy fólia , "photopolymer","

    Az nem annyira egyszeru mintha a lencse uvegebol csinalnak a guide-ot, de biztos konnyebben gyarthato. A photopolymer itt a maszkolashoz kellhet? (tehat az egyik scanline bekapcsolja maszkot a feligatereszto tukor mogott, a kozelebbi fele meg maga a kep) Ez megmagyarazna a tobb reteget, mert kell egy visszavero feligatereszto reteg es egy (lehetuleg uv vagy ir) maszkolo reteg kifele, meg az ele a kulso fenytol (uv vagy ir) vedo reteg. Vegul is megoldhato, csak a pontossag a kerdes, de a nyomtatott oled kijelzoket is egesz pontosan ossze tudjak rakni. Persze ha nem akarunk a tukrokon uv-ir lathato konverziot vegezni, akkor olyan projector kell hozza, ami minden masodik scanline-t kepes infra vagy uv tartomanyban kiadni (uv raadasul csak muanyag lencsevel lehet) vagy dual projector-os rendszer kell, ami meg ketszter akkora. Egy 4 szinu interleave-es projector egyebkent erre kepes kis villogas es negyed framerate aran. (tehat R,G,B,UV/IR ciklusok, az elso 3 megy a tukrozodo sorokra, a 4. a fenyvezerelt maszkra) Nagy elonye, hogy az RGB pixelek terben egy helyre kerulnek, tehat a felbontas nem csokken a szinek miatt.

    "Ezeknek az lenne a feladata hogy komoly projektorokat váltsanak ki"

    Az a VR. Ez pedig AR. Egy-egy feligatereszto trukrot es ket katodsugarcsoves zold foszforos kijelzot kell kivaltaniuk elso korben elfogadhato meretben. Egy celzokereszt, par sor szoveg es esetleg par kontur, utvonal csik es nyil, meg kisebb ikon nem igenyel nagy felbontast. Csak a latoteret be kell teriteni valahogy, ez a nehez. De fizikailag nem lehetetlen.

    "google kigyomlálta még a nyomát is hogy a glassnak mennyi volt"

    A demo kepekbol kiszamithato, kb. 10-15 fokos, tehat kb. az eleslatas merete, ha kozepre fokuszalt a sarokban levo celteruletre a user.