• kvp
    #2
    "Szvsz azt kellene törvénybe iktatni, hogy ne lehessen egy alkalmazás adatvédelmi szabályzatát úgy egyoldalúan módosítani, hogy az lazít az adatkezelés szigorán vagy hogy az adatokat másik fél számára elérhetővé teszi."

    Az europai szabalyozasban ez mar benne van. Az egyoldalu modositast csak akkor lehet meglepni, ha nem fogadhato el automatikusan, tehat torlik azokat a felhasznalokat akik nem fogadjak el (meg azokat is akik nem valaszolnak ra idoben). Ezzel innentol gyakorlatilag csak labonloni tudja magat egy ceg. Az EU-s dontes most azt erositette meg, hogy ha nem torolnek mindenkit teljesen a rendszerbol akik nem mondtak konkretan igent, akkor nem hasznalhatjak fel az adatokat azoknal sem akik viszont igent mondtak ra. Igy most a facebook vagy kirugja maga alol a samlit es torli a felhasznaloit vagy visszavonyja az uj adatvedelemi szabalyait es akkor meg penze nem lesz belole.

    Az online regisztraciohoz es mukodeshez viszont joguk van, mint ahogy nem lehet kotelezove tenni az sg.hu eseten sem az offline mukodest, mert egyszeruen nem oldhato meg. Offline alkalmazasoknal pedig elore meg kell adni, hogy ker-e majd regisztraciot.

    Igazabol az EU nagyon jol korulbastyazta az egesz adatvedelmi problemat, mivel nincs olyan europai ceg amit ez barmilyen modon zavarna. Egyszeruen az online vilagban az EU csak piac, de mar nincsennek europai kozossegi oldalak.