• kvp
    #12
    "Egyáltalán nem tartom jó dolognak ezt a szart, nem világmegváltás lesz hanem inkább gazdasági világháború, és a kormányok még mindig tétlenül nézik, mint a nácik fegyverkezését a szövetségesek."

    Hat tomoren szolva igen. :-( Egyebkent amerikaban 20-40%-os eves inflacio varhato indenre, ha nem tudnak valamit csinalni nagyon gyorsan, de a kamatok mar igy is negativak, szoval erdekes lesz. En a kripto mellett ha nem arany vagy ezust, akkor meg a yuanra tippelek mint erteket tartani kepes penzre, viszont az meg nem valodi konvertibilis valuta, mint ahogy a szovjeteke sem volt az. Igazabol a yuan erteket csak es kizarolag a kinai nephadsereg es az allampart lete garantalja.

    Ha mar tozsdek es valutak, akkor a dollar nagyon bajban van, csak az elmult masfel ev penzkibocsatasat nezve is. Kozben a japanok kb. az allamcsod kozeleben vannak mar evtizedek ota, Kina meg probalja a gazdasagat talpon tartani, egyelore sikeresebben mint a nyugat. (jo ugy konnyu, hogy legalabb a sajat politikusaik nem dolgoznak ellenuk)

    A kriptokkal egyebkent az instabil arfolyamuk mellett a torvenyi szabalyozas a legnagyobb gond, mivel nagyon konnyu betiltani oket. Mondjuk az USA-ban az arany birtoklasat is tiltottak mar be korabban, szoval az sem 100%-os, de azt legalabb el lehet asni es nem romlik meg, mig a kripto csak addig er valamit amig kereskednek vele, tehat olyanok mint a fizikai toketulajdon nelkuli vallalatok reszvenyei.