• defiant9
    #79
    "Szerintem tettem már mögé adatokat,"
    Mi mögé is? A vízpára elméleted mögé CO2-t? Lol.

    "csak megint kifelejtetted a rendszerből a legfontosabb üvegházgázt,"
    Te tényleg ilyen fafejű vagy? Ember általi okról beszélünk. Nem természetes folyamatról. Te magad állítottad hogy ember okozza a felmelegedést. A kérdés hogy mi mit teszünk amivel kiváltjuk a hatást. Ennek akkor szerinted az az ok a hogy ez ember a vízpára flow-t szignifikánsan módosítja? (azt ide számíthatod hogy pl. erdőt írtunk és emiatt csökken a légkörben a vízpára, és azt is ha a helyén öntözéses mezőgazdasági művelést végzünk ami meg emeli). Add meg kérlek hogy a légkörben lévő vízpára mekkora részét minősíted olyannak ami emberi tevékenység miatt került oda. Ez fontos kérdés, próbált ne elsunnyogni, hanem mondani rá valamit. Az hogy melegebb van és amiatt jobban párolog az óceán, többet tárol a légkör az már okozat, itt az emberi tevékenység nem ok. Okokról beszélj, ne okozatról, tényleg kisikolás szint a kettő közti különbségtétel.

    "más szemponból viszgáló kutatók eredményei kevésbé hangsúlyosan szerepelnek az összefoglaló IPCC anyagokban az akár szándék nélkül is torzulást okoz"
    Mi az hogy ’más szempont’? Te vagy megmóndóember aki helyesen súlyozza a szempontokat? Lol. Mutass 50 olyan modelt ami a te álláspontod szerint működik. Hiába, kértem, eddig egyet sem tudtál mutatni. Nevetséges vagy. A legjobban működő modelleket tekinthetjük tudományos szempontból relevánsnak. Nyilván ha kitenne valaki egy olyan modell-t ami jól korrelál a valósággal és mégsem reagál a légkörben lévő CO2 mennyiségre akkor igazad lenne. Nem váltalan hogy ilyen model-t egyik klímatagadó sem tud felmutatni.

    "de ezzel együtt kisöpörsz minden olyan hatást is, amikor erre indirekt hatunk"
    Tehát megint csak okozatról beszélsz. Nem söpröm ki, csak itt a topic az hogy a CO2 kibocsájtásunk-e a releváns komponens ami a felmelegedést okozta/okozza vagy más tényező. Állításom szerint az elődleges alapok a CO2/CH4/stb.(H2O nem) és ennek okozata többek közt a H2O/vízpára szint növekedés. Ezt akkor elfogadod vagy nem? Ez is fontos kérdés, próbálj mellébeszélés nélkül válaszolni rá.