• defiant9
  #421
  Ahogy mondtam, már csak leírt számokkal vagyok hajlandó foglakozni. Egyszer kellene leírnod koherensen hogy mik a klímarendszer sarokaszámai, erre képtelen vagy, ehelyett azt hazudod hogy linkekben ott van a válasz. Hát nincs. Számok helyett olyan szavak mögé menekülsz hogy 'jelentős', meg 'fő faktor', 'könnyen lehet', aztán ha megkérdezem hogy az mennyi is akkor már füled fakad behúzva sunyítasz ahogy szoktál. Vagy épp azt mondod hogy nem időszerű válaszolni arra hogy amit leírtál az honnan is jön. Lol. Tényleg egy sunyi gerinctelen hazug alak vagy. És minden jelzőm tényszerűen bizonyítható.

  "20 W/m-2 összegzett forcingról beszélnek"
  Idézd be a mondatot ahol az adott érték szerepel, értelmezem ha már neked nem megy, de ezzel is csak magad minősíted. Annyit segítek hogy mindig érdemes egy leírt érték körül időtartományt keresni, illetve figyelni hogy globális vagy lokális jelenséget írnak le. Mindkét hibába belestél már, úgy tűnik egyszerűen nem vagy elég okos ahhoz hogy komplex dolgokat megérts, de alapvetően nem az én feladatom az oktatásod. Én csak megcáfolom az általad kitalált számokat.

  "szumma feedback fokonként pont hogy negatív"
  Csak az lehet, egyébként a klímarendszer egy önmagát melegítő - ilyen érték mellett - gyakorlatilag megállíthatatlan pozitív visszacsatolásban lenne. Az a gond hogy annyira nem vagy képben hogy még ezt sem ismered fel. Feedback-ek kapcsán ha már a számokkal nem boldogulsz ezt az ábrát érdemes az eszedbe vésni. Segítségül annyit hogyha több kékeket látsz mint pirosat akkor a visszacsatolás negatív W/m2 értéket ad emelkedő hőmérsékletnél. (koncentrálj az első két ábrára, akkor is ha téged a piros water vapour vonz)