• gforce9
    #400
    Na akkor egy utolsót... de a hülye én vagyok amúgy, hogy leállok vitatkozni....

    Annak idején is pont ugyanez volt a téma, Tényeket figyelmen kívül hagysz, a feltett kérdésekre sunnyogsz és amikor rávilágít valaki, hogy baszki alapvető fizikai tényeket nem veszel figyelembe, akkor meg jössz egyéb baromságokkal és tereléssel. Igen bazdmeg fóliasátor. Pontosan ugyanazt a fizikai jelenséget használja ki. Mégpedig: A meleget nem engedi elszökni, illetőleg magasabb hőfokon áll be a fóliasátor alatt a termodinamikai egyensúly a környezettel. Pontosan ezt teszi a CO2 is. Mert a kicseszett nyílt termodinamikai rendszerek ezt szokták tenni. Mindig is ezt tették és ezen kurvára nem változtat az, hogy te mit számolsz ki. Tényleg az eddig egyetlen alkalommal meg nem cáfolt termodinamikába akarsz belemagyarázni saját számítást és megcáfolni itt az SG.HU-n? Te tényleg ilyen szinten vagy? Ennyi erővel laposföldhívő is lehetnél..kb egy kategória.

    Pontosan ugyanott tartasz mint 5 éve, sőt. Sokkal rosszabb helyen, mert azóta nem sikerült tanulnod, de sikerült összeolvasni mindent a témában anélkül, hogy tisztában lennél az alapokkal.Viszont ahogy látom kutyulod a több millió évvel ezelőtti klímafolyamatokat a maiakkal, mindezt csak azért, hogy a saját kis buborékodban kitalált véleményt alá tudd támasztani. Azokat a tényeket amelyek pedig ma relevánsak kényelmesen figyelmen kívül hagyod.

    A természet nem fog a te véleményed szerint működni, mert a természet mocskosul leszarja, hogy kinek mi a véleménye. A természetnek törvényei vannak. A tanulást ezekkel kéne kezdeni. Nem pedig olyan cikkekkel aminek megértéséhez elengedhetetlen az alaptudás. Lehet politikusként vagy marketingesként el lehet tekinteni a neked nem tetsző jogszabálytól, de a természet alapvető törvényeitől nem lehet eltekinteni és te ezt teszed folyamatosan évek óta.

    Még annyit sem sikerült ennyi év alatt felfognod, hogy a Nap elsősorban a látható fény frekvenciáján hozza az energiát a Föld viszont infrában akarja leadni ugyanazt. A CO2 átlátszó a látható fény tartományában, tehát a felszínt akadály nélkül eléri, az infra tartományban viszont nem átllátszó ezért a kifelé igyekvő hősugárzást gátolja. Egy idő után nyilván kijut a z adott hőmenyiség, mert amennyit bejön annyi ki is megy, de a hőmérséklet magasabb értéken fog állandósulni, mert a Föld is egy nyílt termodinamikai rendszer. Ezt elmondtam a 10 éves unokaöcsémnek és megértette. Te ennyi év alatt is vitatkozol ezzel a kurvaegyszerű és alapvető fizikai ténnyel. Reménytelenen.