• kvp
    #3
    Ez kb. egy hajozasi kontenerekbol osszedobott haz szintje. Vagy a technologia limitalt (ami valoszinu) vagy a tervezonek nincs fantaziaja, de ez a haz kb. lakhatatlan hosszu tavon. A teto azert lapos es azert nincs eresz, mert nem tudtak megoldani a tullogast a nyomtatas soran. Mindezt ugy, hogy nem helyben nyomtattak, hanem elore legyartott betonelemekbol raktak ossze. Akar egy hagyomanyos hazat is ki lehetne nyomtatni. Bar akkor mar annyi erovel rendes hazgyari, bevasalt vasbetont is hasznalhatnanak, ontoformakkal... (hazak tomeggyartasahoz a hagyomanyos nagypanelos hazgyari technika gyorsabb, jobb es sokkal olcsobb)

    ps: Az eredeti cikkben irjak, hogy mar bekotoltoztek az elso lakok es azert nem nagyon mutatjak a haz tetejet, mert azt valojaban nem nyomtattak. Egyebkent az egesz negyed egyfajta kiserleti lakotelep, mindent epitenek, a nagy surusegu emeletes lakohazaktol a 3d nyomtatotton at a mobil kesz hazakig. Street view-n maszkalva vannak lakhato es borzalmas megoldasok. Az utobbibol valamivel tobb. https://www.google.com/maps/@51.441966,5.4153047,680a,35y,353.04h,25.79t/data=!3m1!1e3
    A jelenlegi (ma reggel fent levo) google-os kepeken a 3d nyomtatott haznak meg csak az alapozasa kezdodott, a street view-n meg az sem.