• Sydra
    #17
    "Azt elo is kell allitani. Tehat hiaba kapna valaki jutalmat, ha nem generalja le. Ahhoz, hogy legeneralja, kell a kapacitas is"
    Ja csak míg a PoW-nál a matematikai akrobatika viszi el a számítási kapacitás 99.9999%-át és mellé fel kell dolgoznod X tranzakciót másodpercenként, addig a POS-nál csak a tranzakciókat kell feldolgoznod. Az előállítás itt mást jelent. Benne van a nevében: Az egyiknél munkát kell felmutatnod biztosítékként, a másiknál pénzbeni betétet. És ahogy nő a valuta ára úgy nem kell egyre több számítást felmutatni, itt a betét felmutatása a nehéz és az meg pont a valuta értékének növekedésével nehezedik, vagyis nem kell kívülről semmi pluszt hozzáadni, ez benne a legszebb dolog. Sokszor írtam már hogy nem érted, de továbbra is írod a wall of text-eket arról amit nem értesz.

    "Ezt a pool size limit-et hasznalja jelenleg a magyar mezogazdasag is es akinek e fole ment a foldmerete"
    Semmi értelme nincs annak amit írtál. Annyi köze van egymáshoz a kettőnek mint a tehénnek a kólához.

    "Ezt hivjak allamkapitalizmusnak"
    Baszdki ezen hangsoan felröhögtem. Ekkora baromságot már régen olvastam. Se az államot, se a kapitalizmust, se a PoS lényegét nem érted.

    "Ha a velem ellenerdekelt emberek szavazhatnak arrol, hogy mennyi vagyonom es azzal mennyi hatalmam lehet, akkor az nem kapitalizmus"
    Képzeld a piac eleve úgy működik, hogy emberek döntenek arról, hogy mennyi pénzed lesz. Ha senki nem akar veled együtt dolgozni, akkor hoppon maradsz. Olyan szolgáltatást kell nyújtanod, amit az emberek önként megvesznek. Ez itt is így működik. Eleve az egész rendszer önkéntes (nem úgy mint az állam). Te most ki akarod definiálni a kapitalizmust a kapitalizmusból. :D Meg úgy csinálsz mintha a tranzakcióhitelesítés nem a tízmilliomodik pénzkeresési lehetőség lenne, hanem az első és egyetlen.

    "A proof of stake az tovabbra is az egy dollar egy szavazat elv."
    Vidd végig az Ouroboros mögött levő játékelméletet és rájössz, hogy nem. Azzal viszont nincs semmi baj, hogy csak az szavazhat, akinek van felelőssége. Más területeken is ezt kellene megvalósítani.

    "Mi a kulonbseg a lokalis allamkapitalizmus es a globalis nemzetek feletti kapitalizmus kozott?"
    Nincs olyan, hogy államkapitalizmus. A kapitalizmus feltétele a szabadpiac. Ha felülről irányítják a piacot az államizmus, meg haverizmus, meg korrupció, stb.
    A kripto használata meg önkéntes. Az emberek azt a kriptót fogják használni, amelyikben megbíznak. A forintban pl nem bízik senki. Azt azért használják mert kötelező a boltban elfogadni, meg befizetni benne az adót, meg a központosított hitelrendszer arra épül.

    "Az egyikben a magyarok szavazhatnak rola, hogy ki dontson arrol, hogy ki lehet gazdag, a masikban a teljes bolygo lakossaga szavazhat arrol, hogy ki dontson rola, hogy ki lehessen gazdag."
    A döntés egy meleg test demokráciában nem épít az egyéni felelősségre. Egy cenzusos demokrácia építhet legfeljebb részben az egyéni felelősségre.
    A stake-ernek van valódi felelőssége és érdekelt abban, hogy a rendszer jól működjön. És nem arról dönt, hogy lehet-e pénzed, hanem arról, hogy betétes akar-e lenni a te stake pool-odban és kaphatsz-e 1-2%-ot a betéte után járó jutalmakból. Ha nem bíznak benned az emberek, akkor már csak tízmillió másik szakma maradt, amivel pénzt kereshetsz.

    Ha tényleg érteni akarod a PoS-t akkor olvasd el ezt:
    https://eprint.iacr.org/2016/889.pdf
    Aztán ha megértetted próbáld meg kitalálni, hogyan lehet kívülről tönkretenni egy ilyen rendszert.