• kvp
    #16
    "Az melyik ország, amelyik támogatja az ember és kábítószerkereskedelmet?"

    Amelyik megturi a hatarain a szabad es ellenorizetlen atjarast. Jelenleg ilyen az EU nyugati resze es a legutobbi modszervaltas ota az USA. Ha akarnak kozel 0-ra tudnak csokkenteni az orszaghatarokat keresztezo illegalis forgalmat, de ez jol lathatoan nem cel.

    "Továbbra is kevered a PoW és PoS mechanizmusokat. Proof of Stake-nél nem a számítási kapacitásod arányában kapod a jutalmat."

    Azt elo is kell allitani. Tehat hiaba kapna valaki jutalmat, ha nem generalja le. Ahhoz, hogy legeneralja, kell a kapacitas is. (a jog melle) Persze nekem tovabbra is az a gondom, hogy akinek sok van, annak adni meg tobbet? Raadasul a legtobb PoS alapu rendszer nem tartalmaz coin darab limitet, tehat matematikailag lehetseges a hiperinflacio. (ennek ellenszere a novekvo szamitas kapacitas igeny miatt lassulo coin generalas, de pont ezt dobtak ki, tehat pont a PoW a gatja a lehetseges hiperinflacionak, ezt nem lehet elhagyni, ha kozossegi dontesek nelkul is stabil rendszert akarunk)

    "A gyakorlatban ez úgy szokott kinézni, hogy a rendszer meghatároz egy maximum méretet a stake-nek (vagy stake pool-nak), ami felett nem tudnak többlet pénzt bányászni. Hiába teszel be 100 millió egységnyi valutát stake-nek ha csak 50 millió után jár jutalom. Vagyis nem az abszolút vagyonod arányában kapsz pénzt."

    Egyreszt semmi nem akadalyozza meg az embereket abban, hogy ha megtelik egy pool, akkor nyissanak egy ujat (ha kell stroman utjan), masreszt a kozosseg donti el, hogy kinek ad penzgeneralasi lehetoseget? Ezt a pool size limit-et hasznalja jelenleg a magyar mezogazdasag is es akinek e fole ment a foldmerete, az egyszeruen atiratta egy reszet a rokonai vagy baratai nevere. Ha ez igy ok, akkor nem is kell kripto, jo a forint is.

    "Továbbá ha valamelyik stake pool operátor tevékenysége károsnak tűnik, akkor el lehet venni tőle a delegált stake-et és oda lehet adni másik pool-nak."

    Ezt hivjak allamkapitalizmusnak, itt is a "nep", azaz megvalasztott vezetoik dontenek arrol, hogy kinek mennyi penze lehet. A gyakorlatban erre jo pelda a magyar gazdsasag es a nemzeti egyuttmukodes rendszere. Ha a velem ellenerdekelt emberek szavazhatnak arrol, hogy mennyi vagyonom es azzal mennyi hatalmam lehet, akkor az nem kapitalizmus. (demokracianak mondjuk demokracia, de nem valodi kaptitalizmus)

    A proof of stake az tovabbra is az egy dollar egy szavazat elv. Ha ezt kombinaljuk a kozossegi szavazasokra alapulo vagyonelosztassal, akkor kapjuk azt a rendszert amit a globalis nagytokesek probalnak kialakitani. Nem tudom ezt miert akarjak egyesek kriptora lekepezni, latszik hogy a lakossag tobbsegenek ez nem elonyos.

    Mi a kulonbseg a lokalis allamkapitalizmus es a globalis nemzetek feletti kapitalizmus kozott? Az egyikben a magyarok szavazhatnak rola, hogy ki dontson arrol, hogy ki lehet gazdag, a masikban a teljes bolygo lakossaga szavazhat arrol, hogy ki dontson rola, hogy ki lehessen gazdag. Az utobbinak egyetlen problemaja, hogy a kb. 8 millio magyar szavazasra jogosult ember szavazata kb. kerekitesi hiba. (6 ha csak az itthon eloket nezzuk, ebbol altalaban kb. a fele megy el szavazni)

    Ha erre rarakjak az EU parlament altal javasolt stakeholder demokracia rendszeret, akkor onnantol a felso 1% (vagy 1% 1%-a) donthetne a 99%-rol (99.99%-rol). Nekem se az okori egyiptomi, se a volt szovjet rendszer nem szimpatikus, pedig mindketto pontosan igy mukodott.

    "Aki megtalalja az alieneket, az irhatja ala a blokkot. Ez hasznos."

    Szoval soha senki semmit nem irna ala. A rendszer csak annyit tudott bizonyitani, hogy a vizsgalt frekvenciakon csak hatterrajzt es kornyezeti periodikus jeleket fogtak. Egyebkent minel nagyobb hatasfoku egy kommunikacios rendszer, annal jobban hasonlit az adatforgalma a feher zajhoz. Az univerzumban joreszt csak ezt hallani a legtobb frekvencian. (ami lehet termikus hattarzaj vagy idegen kommunikacio vagy a ketto kevereke) Minderre jon az, hogy lassan mi is atallunk az infras kommunikaciora (6G) es onnantol a lathato taromanyban kell keresni a radiojeleinket. (vagy erdemesebb lenne meg fejlebb nezni) Persze ekkor mar csak az iranyitott jelek eletkepesek, tehat csak az ado es a vevo kozze beallva latszik a jel, de azt elemezve is csak megemelkedett szintu hatterzajnak tunne.