• Montar
    #6
    Valóban, az oroszok lassúbb tempóban fejlesztenek, és nem mennek úgy rá a látványosságokra, mint Elon Musk a fellőtt marketing Teslaval, de fejlesztenek, még ha a nyugati fősodorbeli média ezt lekicsinyli, vagy egyszerűen nem akarja tudomásul venni. Hozzászólásod tartalmában és stílusában ezen sikeres véleményformálás jól látható.
    Az is magáért beszél, hogy magára az Angarára 3 sort szánsz, miközben az ISS orosz moduljairól hosszasan értekezel. Ki nem sz@rja le?
    Tehát újratöltve... Angara.
    Sok felesleges karakter bepötyögésétől megmentenél, ha jobban utánaolvasnál és előítéletektől mentesen értelmeznéd azt a fejlesztői szándékot, amellyel kifejlesztették azt a (még egyszer, gyengébbek kedvéért ) MODULÁRISAN FELÉPÜLŐ RAKÉTACSALÁDOT az oroszok, amellyel gazdaságosan, egyetlen típussal lehet feljuttatni LEO, GEO, ISS pályákra 2 és 40(!) tonna közötti terhet. Mindennek alapját az univerzális rakéta modul (URM) adja, ezekből egytől 7-ig összefogva, gyakorlatilag bármit bárhová gazdaságosan képes felemelni.
    És ez akkor szerinted nem fejlődés, ugye? Mutatnál másik ilyen komplexumot?
    Már csak hab a tortán, hogy a bajkonuri kozmodrom bizonytalansága miatt gyökeresen új űrkikötőt kellett a távolkeleten (Vosztocsnij) építeni, az egyik legmodernebb jelenleg, ami létezik.
    Igen, tudom, hogy látványosabb a távolodó Tesla visszapillantójában feltűnő Föld látványa, de szerintem meg akkor téved marha nagyot a Nyugat, ha lekicsinylően áll a másik oldal fejlesztéseihez.
    Kínáról. Te is tudod, hogy orosz fejlesztéseket vásároltak meg, amihez alig nyúltak, a külső, formai különbözőség mögött a kiforrott és megbízható orosz technológia van. Biztosra mentek.
    Én nem tartanám ennyire nagyra a kínai eredményeket, itt is az idő fogja eldönteni és a kínai gazdaság állapota.
    Ez utóbbi távolról szép, de ott is komoly gazdasági bajok vannak, tehát nem biztos, hogy akár évek múlva is lesz ennyi pénz erre a területre.