• Lapajka
  #11
  Egy 18 éves túlsztárolt kezdő színésznőt támadsz, aki maga is már túl van egy idegösszeomláson a sok netes mocskolódás miatt... érted? Még a diplomája sincs meg talán az értettségije sem. Ha van értelmed meg empátiád, akkor nem esel neki azokkal a követelményekkel és elvárásokkal mint egy kiforrt profi színművésznek. Kategóriájuk szerint kell ítélni a dolgokat, tudod? Nyilván a Stranger Things-ben játszott karaktere alapozta meg a karrirerjét és világsikerét... ami üstökösszerű volt (nyilván itt a rendezésnek nagy része volt a karakter felépítésében, Millie csak ügyesen végrehajtotta amit vártak tőle és tett bele kis egyéniséget ösztönösen (és itt máris kibuggyant - na nem a cicije, mert az akkor még nem volt - a rendkívüli egyénisége és tehetsége, amitől hátborzongatóan jó lett, már látható volt, hogy ez a lány különleges és akár még idővel az is kiderülhet, hogy zseni) ezt a sikert és gyors berobbanást a sztárvilágba még gyermekként eleve nem könnyű feldolgozni. (szerencséjére gazdag brit család lánya, tehát nem esett hasra a luxustól, mert eleve abban élt)
  Láttunk már jó pár tini vagy akár gyermek világsztárt, aki aztán elkallódott, mert nem tudta összerakni magát felnőtt művészként, vagy nem is akarta...
  Millie céltudatosan és elszántan halad, lerázza a mocskot amit az irigy rosszindulatú kommentelő trollok rádobálnak. (való igaz, én is irigylem hogy már vagy 20 millió dolláros saját vagyona van, én meg egy szakadt wagonerrel járok...)
  Már üzletasszony, már jótékonykodik... pedig hol van még attól, hogy azt mondjuk, ez igen... ő már egy komoly profi színész, vagy akár azt, hogy ez a lány zseni... mondhatni hol van még az Oscar... nos én hiszem, hogy eljön számára az is...

  A Stranger Things harmadik évada már egy erőlködő kényszer évad volt. Az írók amit közölni akartak, ez két évaddal kész volt, nem volt több mondanivaló, viszont volt nagy hájp, nagy siker, nagy sztárolás... nem lehetett abbahagyni, mindenki reszketve várta a következő évadot. Megcsinálták és lám Millie el is halványult sajnos. Az új képletből már nem tudott sok jót kihozni. Az az erő, ami a karakterében volt kihúnyt és szinte már mellékszereplő volt. Nem véletlen dobták be a nagyon tehetséges és szép Hawk lányt, hogy elkerüljék a bukást, mert nyilvánvaló volt, hogy Millie már el lett sütve (arról ami ill aki az első két évadban ő volt, már nem lehetett tőbb bőrt lehúzni, főleg hogy közben felnőtt, a riadt kislány nagylány lett), tudták ő itt már nem fog sem mint személyiség, sem mint karakter nagyot durrantani... nem volt rá mentő ötlet sem... (hány sorozat jár így és nem csak TV (bár ma már sztrím ugyebár), hanem szinte minden második mozi sorozat is... De Hawk jött látott, győzött és megmentette a produkciót, olyannyira, hogy lám forgatják a negyedik évadot is és Millie is lesz benne... tehát valamit kitaláltak nyilván... akár még jó is lehet, én nagyon várom... (ez sem Millie-n múlik, hiszen hiába jó, ha nem neki való szerepet kap, nem lesz benne jó és ez minden színészre igaz, még Robert de Nero-ra is...)

  Az Enola Holmes-t ha megnézed, akkor belekóstolhatsz már a tehetségébe, de mint írtam, egy tinilányról beszélünk, aki nagyon szép és csinos (nyilván ez is szubjektív, nagyon idegesítő neve van valóban, a legtöbb savat emiatt kapta amúgy, pont azért, amiről nem tehet, azaz hogy a szülei idióták).
  A Godzilla filmekben főbb mellékszerepben van. Nem tudott többet hozzáadni, amit... ebben ennyi volt... senki más, még Glenn Close vagy mittudomén Susan Sarandon sem tudta volna megcsinálni jobban, mert ez egy ilyen műfaj... (és láthatod, két szebb napokat látott sztár színésznő sem bírt el ezzel, másik szerepekben a filmekben; ugyebár Vera Farminga és Rebecca Hall), tehát a Godzilla filmeket nem lehet semmilyen aspektusban a szemére vetni, mert mint kezdő színésznő (aki máris ugyebár AA sztár, ami azért már önmagában nem piskóta), megkap egy ilyen blockbuster-t és hozzá a legalább 5 milliós gázsit, az szenzációs... Csak ez, az ő korában és tapasztatával ill múltjával ez kb felér egy Oscar díjjal már eleve... mitöbb én azt mondom, hogy így ahogy van, mindkét filmet Millie viszi el a hátán... (mellesleg már a Stranger Things-el Golden Globe-ra jelölték és néhány kisebb díjat el is vitt 14 évesen)

  Ezeken kívül EGYETLEN FILMJE VAN, ami önálló nagyfilm és teljes értékű főszereplő benne, ez az Enola Holmes ugyebár... Aminek a producere is nem mellesleg... Lehet hogy ambíciózus? Gondolod ha gagyi sztárocska lenne, Helena Bonham Carter elvállalja mellette az anyja szerepét?
  Nyilván a szülei a hülye névadással is tán már arra törekedtek hogy kitűnjön, aztán már 5 éves korától hordták castingra és foglalkoztak vele, járatták gyermek színi tanodába stb...
  A Stranger Things nem az első munkája, már előtte gyerekszínészként több mindenben is volt; az Imdb-n meg lehet nézni. Mondhatni, már kvázi tapasztalt profiként vágott a projektbe. Tehát az egész felfuttatását a szüleinek köszönheti, önerőből ki tudja mire viszi de hát mint már írtam, még épphogy felnőtt, előtte az élet... egy színészt inkább nem akkor kéne értékelni, amikor már a visszavonulást tervezgeti? Ő meg még nem is igazi színész! Két projekten is dolgozik, közben tanul és még modellkedik is amúgy...

  Szerintem várjunk még pár filmjét, és aztán törjünk felette pálcát. Itt egyelőre szubjektív csak a külseje megítélése lehet (szerintem gyönyörűséges)... a Holmes film is amúgy egy sorozat első része, még abban is kibontakozhat jobban (bár nekem már ez is maga a csoda, de hát én rajongó vagyok), hogy már a te kényes magas úri ingerküszöböd is megpendítse... ;)