• defiant9
    #90
    Reagálnál végre arra hogy miért lehet olcsóbb egy analóg feszültség mérő az ebay-en mint egy digitális kijelzős. Vagy olyan mély a kognitív disszonanciád hogy képtelen vagy meglátni a kérdést? Szánalmas vagy.

    "Miért ne lenne munkája, te láttad e már hogy mennyi embert keresnek különféle munkára akár falun is?"
    Lol. Vannak borsodi falvak ahol 50% az álláskeresők száma. Ez nagyon távol áll mondjuk egy budapesti statisztikától. Már megint a valóságtól elrugaszkodott elképzelésed köré épített agymenés csapdájába kerültél.

    "Hoztam fel ötleteket is."
    Egyrészt 1 megvalósítatlan ötletet. Olyat én is tudok mondani hogy milyen jó lenne ha ilyen-olyan csoda történne. Valójában te még nagyobb kapitalizmust csinálnál azzal hogy formálisan is a globalizálnád az egész világot.
    Nem láttam hogy hozzányúltál volna a kapitalizmus piacgazdaságának magántulajdon vezérelte elvéhez. Ennél jelenleg nem tudunk jobbat. A szocialista alapú köztulajdon alapú gazdaság megmutatta hogy ez egy tragikus irány.

    "Tudod mióta a föld után adózni kell,"
    Föld/termelés után támogatás jár. Aki akar az tud ma magyar tanya/faluvilágban akár ingyen/jelképes összegért földhöz viskóhoz jutni.

    " embereknek van más motivációja"
    Aham, tehát te kényelemesen is akarsz éni, fogyasztani. Az emberek többége ezzel így van. A legjobb életminőséget pedig a piacgazdaság biztosítja, igen van benne marketing is, sok minden más mellett.

    Tehát oda jutottunk hogy nem tudsz épképzláb alternatívát, és saját magad sem vagy hajlandó lemondani a kapitalista rendszer nagy hatékonysággal(ezáltal olcsón) megtremelt javairól.
    Innentől pedig szimpla képmutatás még mindig amit mondasz.