• NEXUS6
    #9
    Ezekről a sci-fikről korában már beszélgettünk. ;) Magam részéről elég szkeptikus vagyok. Nem annyira abban, hogy a globális gazdasági elitnek nincsenek ilyesmi gondolatai, szerintem vannak,hosszú távú elképzelésekkel rendelkeznek, inkább a részleteket illetően.
    Szal abban egyrészt kételkedem, hogy akár több száz évvel ezelőtt egy szinte kőbe vésett agendába öntötték volna és ettől nem térnek el, ezt töretlenül megpróbálják megvalósítani. Ezt én nem tartom valószínűnek, max egyfajta irányvonallal rendelkeznek, de nem konkrét elképzelések szintjén (pl. népességcsökkentés, konkrét számokkal, világkormány stb.).
    Ugyanis pont a tudomány fejlődése miatt bizonyos ilyen elképzelések, amiket ennek az elitnek tulajdonítanak, jelenlegi tudásunk szerint már nem lenne adekvát, nem hozna egy optimális megoldást, pl többek között a populáció csökkentésre gondolok.

    A légköri CO2-vel kapcsolatban meg lássuk azt, hogy fosszilis energiahordozókban a korábbi légköri CO2-nek csak töredéke deponálódott. Sokkal nagyobb részét jelenti az elraktározott szénnek a geológiai folyamatok, a kőzetek mállása során és biológiailag mészkő formájában raktározott CO2 mennyisége. Ezek teljes felszabadítására azért minimális technológiánk van, ami kimerül a nehéziparban és a cementgyártásban.