• Agyturbinikusz
    #87
    Akkor idézni fogok tőled személyesen:
    "Egy Zsiguliban sem volt semmiféle digitális jeladó."
    Az olanyomas visszajelzo lámpa jeladó digitális. Ezt remélem érted.
    Az üzemanyag szintjelzo pedig kvantalt, csak hogy tudjad, hiszen a Láda szintjelzo egy csúszka+ellenállás huzal. Nem gőzölöt ellenállás pálya. Vagyis csak diszkrét értékeket tud felvenni a jeladó.

    A műszer csoportot meg mindig nem érted, úgyhogy leírom: A mai autókban a műszercsoport mutatós műszerei lepteto motorral üzemelnek. Ha tudod hogy működik akkor sejted, hogy miért dupla az átalakítás, mert a belső buszon megkapja a digitális jelet, amit a lepteto motor vezérlő áramkörének le kell fordítani szogelfordulasra. Vagyis egy modern autóban nincs hagyományos analóg műszer max a kijelzés mivolta analóg. És egy lepteto motor plussz a többi kacat előállítása sokkal több mint egy LCD panel. Mégis fordítva van bearazva.

    Még mindig nem érted, az érték fogalma mesterséges, és az annak megfeleltetes. A gazdasági folyamatokat pedig az önszabályozó rendszer határozza meg, de mint írtam ez a rendszer még van furva. Miért megy mindenki a városokba??? Mert ha oda mennek felmegy a telek/ház ára, és túlkínálat lesz munka erőből. Vagyis 2X vesztesz egy húzással, hiszen a lakhatás drágább, és sokkal több emberrel kell versenyezned mégis mindenki a városokba tart annak ellenére, hogy rosszabbul jönnek ki hosszútávon, hiszen az életük nagyobb hányadát dolgozzák le csak a lakahatasert. Vagyis saját magunkat kergetik adós rabszolgasagba. Akkor ki nyer ezen?
    Csak nem a fiskális szektor? De. Vagyis addig sikerült mesterséges igényeket generálni, míg az emberek önként és dalolva áldozzák fel a saját életüket csak azért hogy fedél legyen a fejük felett.

    Miközben a falvakban olcsóbban lehet élni, Minden szempontból. Hol itt a ráció? Mert munka is van a falvakban és kevesebbe a konkurencia is.
    Pl egy programozonak kb hot mindegy hol lakik, mert villany kb mindenhol van, meg internet is.

    Az hogy többmilliós tömeg elviseli, hát hogy is mondjam, %-os arányban a egyik legtöbb az alkoholista a világon, az önpusztító életmód. Az öngyilkosságról ne is beszéljünk.
    A tahó baleset okozok, vagy éppen a parlament és közeli bábszínházi előadásról sem.
    Az általános butaságot amit én is képviselek meg sem említem.
    Az oktatás katasztrofális, a kivagyisag a tetőfokára hágott, és ahogy látom ezt te meg élvezed is.

    Lehet létezni úgy is, csak nem biztos érdemes.

    Vagyis nem mondhatom ezt, mert ugye 10millio légy nem tévedhet a tehenszar esetében.

    Remélem egyszer sikerül neked is kiszakadni és kívülről szemlélve meglátni bizonyos problémákat.

    Mert a jobbra törekedni kell nem pedig Panglos mester módjára helyeselni, hogy minden a legnagyobb rendben van eme világban.