• defiant9
    #83
    "Nem MO-n élek"
    Tehát megtehetted volna hogy Magyarországon olcsón belevágj az önfenntartó tanyasi létbe. Ehelyett inkább egy még fejlettebb kapitalista rendszert kezdél el szolgálni.

    "Tudod 2 állapota van.... Ha már ennyire érdekel a téma."
    Ki beszélt itt motorolaj nyomásról. A benzinszintnek hány állása van? Ha már ennyire osotba vagy.

    "önkényesen kijelölt értékrendre épül."
    Mégis ki jelöli ki? A kaptializmusban nincs árhivatal. Az értéket a piac határozza meg és árazza be. Egy fokkal messzebbről nézve az eldók/vevők.

    "Mi sem bizonyítja jobban, sehol sincs teljesítményben/fogyasztásban a konkurenshez képest, mégis csak rekordokat döntöget.... Hogy is van ez?"
    Mi köze az egész kérdéskörnek ahhoz hogy egy nagy a mérnökcsapat relatítve milyen CPU-t rakott össze a konkurenciához képest. Semmitmondó megállíptásaid vannak. Látszik hogy csak egy '?' teszel a végére mert magad sem tudod hogy mire is válaszolnál itt.

    "mindenhol a világon egyforma értéket képvisel"
    Ostoba vagy még mindig. Az hogy valaki mennyiért hajlandó eladni a munkarejét hogy sz@rt szippantson az ő saját döntése. Ha Svájcban más árat mond mint Bangladesdben akkor a vevő döntése hogy megfizeti-e ezt. Egy idő múlva meg fogja fizetni. Ketőn áll a vásár.

    "anem az hogy ez a dinamikus rendszer, folyamatosan változtatja mint geolokacio szerint mint idő szerint mi mennyit ér és nem lehet megfeleltetni az azonos dolgokat sem egymásnak.
    Nem tudsz 2 dolog közé egyenlőség jelet rakni a rendszeren belül."
    Én nem is akarok. Teljesen tisztában avgyok vele hogy ugyanaz a szolgáltatás más áron érhető el. Te gondolod azt hogy ez egy anomália. Itt épp megint önamagdnak mondasz ellent. Az gond hogy ez már fel sem tűnik.