• Agyturbinikusz
    #80
    Ahhoz, hogy önellátó legyek, meg kell először teremteni a feltételeket. Vagyis azon dolgozom most.

    Több ezer évig volt rabszolga tartás, akkor ha az alatt születtél volna azt mondanád nincs jobb? Furcsa egy eszjaras.... Mindig van jobb.

    Buta vagyok , lehet, pont ezért tudom pontosan, hogy a motor egy járműben egy elektronikus szabályzó egységehez csatlakozik direktben, ami Digitális. Ez az egység Minden adatot digitális formában küld tovább a további egységeknek.
    Ez igaz traktorra, betakarító gépre, autóra...
    Vagyis egy egyszerű rendszert amit már 2000 Ben alkalmazták pl JD nem látsz át.
    Vagyis egy analóg műszer egység esetében dupla átalakítást igényel, és az sem esett le, hogy egy LCD panel összeszerelése és egy mechanikus egység osszerelese milyen bonyolultsága fokon mérhető.

    Pontos ismérve a gazdasági rendszer piramisanak, amikor a fent lévők azt hiszik a marketing adja el a terméket nem annak a minősége. Írtam már Dulux.
    Minden n2 évben új termék jön ki.... Csak használni nem lehet, mert a nem takar, ugye a víz olcsóbb mint a rezin, kémiai stabilitása 0, ha ugyan azt a festéket ecsettel viszed fel más színt kapsz mintha rollerezed vagy fújod.

    Akkor mennyit is ér a munkád?

    Mert valahol 5 vízvezetéket szerelő órát kapsz egy napi munkáért valahol csak 1 órát kapsz, és mégis pont ugyan azt csinálod.

    Ez a lényege, ahogy 300 éve a kereskedők is pont ezt csinálták, gyakorlatilag hülyére vették az embereket, hiszen nem tudták akkor sem a vevők minek mennyi az értéke.

    Most se tudjuk..... Erre azért felfigyeltek volna az emberek.

    Látod azt mondod a gyémánt ritka főleg a nagyobb...
    Akkor ezt mond meg a gyémánt gyártóknak, mert olcsóbb gyártani mint megvenni. És elég nagyot tudnak gyártani.

    A nagy gyemantnak meg pont nincs gazdasági haszna, hiszen, a pici darabok kellenek a fúró, koszuru és egyéb gépekbe.... Mert 1900 évek elején a teljesen értéktelen követ egy üzleti zseni addig reklámozta, mosta az agyát az embereknek a hulyeseggel, míg azok rá nem haraptak.
    Akkor mi is történt?

    Úgy manipulálják az embert a rendszerbe, hogy azt gondolja értéknek és annyival, amit mondanak neki. Előtte a gyémánt nem volt érték..... főleg nem a hétköznapi embernek. Vagyis semmiből lett valami.

    Vagyis az egyensúly nem magától alakul ki, hanem az emberek megvezetesere alapul. Így több ezer év után is.