• defiant9
    #79
    "hogy validalja annak ésszerűség,"
    Az validálja a kapitalizmus ésszerűségét, hogy nem tudunk jobbat.

    "ha megpróbálok mindent megoldani magam amit tudok"
    A lehetőséged ott van hogy a kapitalizmustól független önállátó legyél. Miért nem teszed? Van helye a kritikának, a kapitalizmus reformjának. Pl. legyen több/kevesebb adó kisebb/nagyobb szociális háló. De a keretrendszer ettől még ugyanaz.

    "leírtam már, nem vagyok normális"
    Azt is írd le légyszi akkor hogy buta vagy aki ostobaságokat beszél, csak hogy lássuk megvan-e a teljes önképed. Én ugyanis nem azt mondtam hogy általánosságban nem vagy normális.

    "Látod egy egyszerű dolgot sem tudsz magadtól összerakni, hogy mennyivel bonyolultabb/több alkatrészt igényel egy analóg műszercsoport, egy hajlítható LCD kijelzőhöz képest."
    Én képes vagyok belátni hogy nincs meg az ismeretem/tudásom ehhez. Az a különbség hogy te meg azt hiszed hogy meg tudod ítélni a kérdést. Ahogy mondtam az LCD kijelző önmagában működésképtelen, kell egy 'számítógép' ami meghajtja, Analóg eszköznél ilyen komponens nincs. Ez önamgában egy jelentős drágító tényező lenne. Az AD/DA konvertálások kihagyása ki tudja egyszerűsíteni a rendszert. Jópár éves emlékem van analóg feszültésgmérő akkoriban 20-30%-al olcsóbb volt mint egy digitális, nemtom azóta közeledtek-e az árak, köze nincs a luxus autókhoz. Egyébként pedig a fogyasztói árat csak részben határozza az meg hogy mennyibe kerül előállítani (ld iphone). Ahogy mondtam kezd el közgáz tudást felszedni, mert így ovis a csokiboltban szintet sem éred el.

    "meg akkor máris ott állsz értetlenül"
    Nem állok ott. Tisztában vagyok vele hogy a hely és annak a megélhetési kötsége, vérszintje hatással van az árakra. Te vagy szűklátókörű. Ez nem önkényes kijelölés, alapvetően a piaci egyensúly alakítja az árakat egy versengő piacon.