• defiant9
    #71
    "Itt a hiba"
    Láthatóan értelmesen fogalmazni sem tudsz, és olyan fogalamat sem tudsz megfelelően használni hogy ok és okozat. Ezért zagyvaság amit mondasz. A múlt nyilván nem lehet következményé a jelennek.

    "Utópia?"
    Az. A nemzetek eltörlése utópia. Ha szerinted nem akkor mutasd hogy miként lenne kivitelezhető. Tehát továbbra is ott tartunk hogy semmilyen jobb rendszert nem tudtál szembe állítani a jelenlegi kapitalista működéssel.

    "A tőzsde és a buborék szó együtt ismerős?"
    Igen.Ha cáfolni szeretnél valamit akkor ne kérdést tegyél fel. Amit most csinálsz az hogy nincs cáfolatod ezért bedobsz valamit. A Tesla pl. ugyanúgy képes elektromos autókat gyártani és eladni, akármennyi is épp a tőzsdei árfolyama. A Tesla részvények tőzsdei adásvétele jellemzően erre nem hat, neki elsősorban a piac kereslet/kínálatára kell figyelnie.

    "Vagyis a semmiből csinálunk valamit, hiszen az érték egy szubjektív találmány, így azt manipulálják."
    Nem. A ember pénze B ember zsebébe vándorol a tőzsdén, nem keletkezett +1 dollár sem. Közgazdasági ismereteid láthatóan nagyon hiányosak.

    Ahogy javasoltam. Próbáld meg az anomális vagy ellentmondás szavakat értelmezni és csak azután használd ha ez megvan. A nagy különbség hogy te önmagdnak mondasz ellent, a kapitalizmus nem is mond semmit, úgyhogy hiába is erőlködsz. Legfőbb feladatod meg nem is az lenne hogy máshol ellentmondásokat keress hanem hogy felszámold a sajátodat. Miért is nem ezt csinálod?