• Agyturbinikusz
    #68
    Azt mondod, ha el akarok szakadni a társadalomtól amennyire lehet akkor irány a barlang. Ez pontosan azt jelenti.

    A traktor/betakarító gép javítására nincs ember, miért?

    Mert nem tudják megjavítani(nincs meg se a szellemi képesség, se a gyártói akarat)..... Vagyis lassan ott tartunk, hogy ha elromlik, akkor vegyél ujjat. Nem lehet gazdaságosan termelni. Anomália.
    Ezért írtam, egyszerre túltermelés, mert beavatkozott az állam, míg hiány van ahol nem. Mert nem lehet gazdaságosan termelni.... Vagyis ahol a Kapitalizmus működik ott pont hogy éhen hallhatsz.

    A motivációk a rendszerekben elégtelennek.

    Az egyiket megoldás a Nemzetek eltörlése(adó alapon gondoltam, vagyis mindegy hol a székhely, hol realizálódott a profit 50% mehet adóba) és egységes adórendszer ami alól nem lehet kibújni.

    Amint látjuk, ez nem fog megtörténni, pedig csak egy nemzetközi megállapodás lenne az egész, aki nem csatlakozik és ott működik egy multi azt automatikusan bojkottálni. Egyből lenne mit ellopni a politikusnak, de azt még ki lehet zárni a pénzügyekbol, hiszen egyszerű logikai rendszerekkel kiváltható. A többi kérdést meg népszavazás keretében eldönteni. Vagyis nincs áttét. Csak a ráknak van áttétele, ezt mutatja a Jelenlegi rendszer is.

    Másik anomália, a pénz generált egy szektort ami fogadásokat köt és azzal csinál pénzt. Anomália szintén.