• defiant9
    #56
    "Homerosz azért csinálta amit csinált, mert örömet lelet benne, nem anyagi javak ért.
    Ezt még elképzelni sem tudod?"
    De el tudom, sőt én írtam a Teréz anyás példát is, mint kivétel.
    Ez eleve ritka, másrészt ezzel még nem lehet jól lakni, kellenek támogatók, bevételek. Az hogy van szerzői jogvédelem ráadásul nem jelenti azt hogy saját döntése nyomán valaki ne mondjon le róla, ha jófej akar lenni akkor miért ne?

    "Ennyi a mondandom lényege tömören."
    Csakhogy eddig fullra másról beszéltél, az önkéntes jófejkedés egyáltalán nem volt terítéken, csak az hogy generálisan ne legyen védett a szellemi alkotás.

    "Az összes ember élősködő, pl a természet erőforrásainak, így semmi értelme annak amit írsz, hogy a Kapitalizmus termékén élősködok,"
    Te a társadalmon élősködsz, más emberek által megtermelt kapitalista rendszerben megtermelt javakon, közben meg azt mondod hogy pusztuljon ez a rendszer, jobbat viszont nem tudsz vázolni. A gond itt az hogy amit csinálsz az képmutatás, meg az hogy ezt fel sem ismered. Lenen lehetőséged nem képmutató módon élni, csak nem teszed.

    "Érted?"
    Értem, és elmondtam 2x hogy a múlt fizikailag nem változtatható meg. Volt rá válaszod? Nem. Mantározol tovább. Ezért vagy ostoba. 3x: Idő kellett a világnak ahhoz hogy eljusson olyan szintre hogy a szellemi tulajdont védő törvényeket létre tudja hozni annak érvényt is lehessen szerezni. Az hogy ehhez idő kellett nem jelenti azt hogy a korábbi jogdíjmentes rendszer volt a korrekt. Sőt, az csak egy primítvebb fejlettségű világban világban létezhet. Az általad kívánatos AI kifejlesztése is olyan szellemi alkotás amihez olyan befektetés kell hogy egyszerűen senki nem tenné meg ha utána nem lenne bevétele belőle, mert bárki lemásolja. Valszeg belőled a csóringer tolvaj beszél, azt látod hogy hát ott a szoftver, mindek fizetni érte ha csak copy a költsége, nem veszed észre hogy a fejlesztő mérnököt a fizető vevők tartják fel. De tudod mit, akkor a te munkád is legyen ingyenes. Ne csak a SW fejlesztőktől követeld meg hogy bevétel nélkül dolgozzanak, járj elől az elméleted alkalmazásában é ezután ne kérj semmit a munkádért cserébe, ne más izéjével verd a csalánt. Menni fog?

    "A a ház pont annyit ér mint amennyiben került megépíteni, nem logikus? "
    Lol. Zéró közgazdasági és gyakorlati ismereted van. Elve a föld/lokáció amire épült is része az árnak. Kb. itt össze is omlik az ovis szintű elképzelésed az árképzésről.

    "A Dulux többet költ marketingre mint termékre"
    Kérném a forrás adatot ehhez az állításhoz. Még így sem túl reális egy festék gyártónál, ahol a nyersanyag, a gyárak, a munkaerő, logisztika elve költséges tételek.

    "Dogevo vagyok, igen"
    Dögevés közben pedig képmutató módon savazod azt ahonnan a dögöt szerzed amit magad nem tudnál előállítani. Ez a gond.
    Ja és hirtelen ismét hogy elterődtél az saját olajjal működő generátor témáról is, meg eleve az önfenntartásról is. Nevetséges vagy ahogy zagyválsz majd amint kiderül hogy iszonyú blődség akkor füled-farkad behúzva nincs reakciód. Majd kimegy a korlátolt agyadból ez, és 3hsz múlva előhozod újra az eredeti blődséget. Nem gondolod hogy valami gond van odabent?